Informatie voor nieuwe leden


Beste voetballiefhebber,

Wat leuk dat je interesse hebt om bij FC Abcoude te komen voetballen! Of misschien ben je al aangemeld als lid en loop je binnenkort in ons mooie rood-blauwe tenue op het veld. 

Wij zijn een club waar plezier en sportiviteit voorop staat en streven er naar dat al onze leden dit ook uitdragen. Om je alvast wegwijs te maken hebben we hieronder wat belangrijke informatie op een rijtje gezet.

  

Algemene informatie

 

Teams
De minimale leeftijd om lid te worden is 5 jaar. We hebben een grote jeugdafdeling inclusief enkele meidenteams en daarnaast uiteraard ook een aantal seniorenteams. De indeling van de teams gaat in principe op geboortejaar. Hieronder vind je een overzicht van de teams. 

Heb je vragen, dan kun je contact opnemen met de desbetreffende wedstrijdsecretaris.

Calimero’s 5-jarigen (alleen training op zondagochtend)
Champions League 6-jarigen (wedstrijdjes onderling zondagochtend)
Onderbouw 6x6 JO7 t/m JO10
Onderbouw 8x8 JO11 t/m JO12 + MO11 en MO12
Middenbouw JO13 t/m JO15 + MO13 en MO15 
Bovenbouw JO16 t/m JO18 + MO17
Meisjes Zie hierboven de MO teams
Senioren Zondag 1 t/m 8
  Zaterdag 2
  Veteranen 35+ zondag
  Dames en mannen 7x7 35+ (vrijdagavond)
  G team zaterdag

 

Uitleg teamaanduiding, bijvoorbeeld JO13: betreft spelers die na 31-12 in dat seizoen 13 jaar worden.


Teamgrootte en veldafmeting

O7 t/m O10 6x6 op kwart veld
O11 t/m O12 8x8 op half veld
Vanaf O13 + senioren 11 x11 op heel veld
G-team 7x7 op half veld
30+ en 35+ teams 7x7 op half veld

 


Breedteteams / Selectieteams
Onder breedteteams verstaan we de teams waarin niet geselecteerd wordt op niveau. Bij deze teams wordt puur gekeken naar de leeftijd en kan er vaak ook rekening worden gehouden met wie bij wie wordt ingedeeld. Plezier staat bovenaan bij de breedteteams. Dat geldt voor de selectieteams ook, maar daarnaast wordt er van selectiespelers ook een bepaalde prestatie en inzet verwacht die past bij het niveau. Er wordt dus vooraf goed gekeken of de spelers op hun niveau spelen; kortom de spelers worden geselecteerd.

De breedteteams trainen doorgaans 1 keer per week en de selectieteams 2-3 keer. De spelers van de eerste jongens selectieteams O11 t/m O19  worden verplicht tot het aanschaffen van het FC Abcoude trainingspak; hier wordt een aparte toeslag voor in rekening gebracht. Tevens is er een aparte selectietoeslag in verband met beter trainingsfaciliteiten. Klik hier voor meer informatie over de selectietoeslag. De indelingen van de teams valt onder de verantwoordelijkheid van de Technische Commissie en worden rond half juni kenbaar gemaakt via de website. De selectieteams zijn in principe de eerste teams (JO8-1, JO9-1 enz.).

 

Trainingen
Wij streven er naar om voor ieder team een trainer te vinden, echter het is ieder jaar weer een enorme klus om dat voor de ca. 60 teams voor elkaar te krijgen. Daarom is de hulp van vrijwilligers  essentieel en doen wij graag een beroep op alle ouders van FC Abcoude jeugdleden. De teams O8 t/m O12 trainen op woensdagmiddag in een circuitvorm onder leiding van een ervaren hoofdtrainer en met behulp van assistenten. Dit kunnen ouders zijn. De selectieteams worden getraind door een trainer die is aangesteld door de club. 

FC Abcoude biedt 1 keer per week keeperstraining aan keepers uit de selectie vanaf de O10 teams. We streven er naar om ook de keepers van de breedteteams een speciale keeperstraining aan te bieden. Hierover worden de keepers rechtstreeks geïnformeerd.

 

Proeftraining
Als je overweegt om je aan te melden kun je eerst ook een paar proeftrainingen volgen. Stuur hiervoor een e-mail naar de desbetreffende wedstrijdsecretaris.

 

Wedstrijden
De meeste jeugdteams spelen op zaterdag hun competitiewedstrijd en de meeste seniorenteams op zondag. Er zijn echter uitzonderingen. Op de website kun je zien hoe de exacte verdeling is.

  

Toernooien
Bij FC Abcoude organiseren we jaarlijks één of twee toernooien. Daarnaast kan elk team zich aanmelden voor een of meerdere toernooien. Op de website staat een overzicht van de mogelijkheden. De teamleider verzorgt de inschrijving.

  

Tenue
FC Abcoude heeft een eigen clubtenue dat te herkennen is aan de blauw-rode kleurcombinatie en bestaat uit een shirt, korte broek en blauwe wedstrijdkousen. Dit wordt geleverd door de club. Voor het tenue wordt ieder seizoen eenmalig een kledingtoeslag in rekening gebracht. Zelf dien je zorg te dragen voor scheenbeschermers, trainingskleding en voetbalschoenen. Het is niet toegestaan om de tenues mee naar huis te nemen, ze moeten bij elkaar blijven in de teamtas en worden in toerbeurten door de spelers gewassen. Heb jij de wasbeurt, let dan goed op de wasvoorschriften: tenues binnenstebuiten wassen op 30 graden, daarna uithangen, niet in de droger.

Via de website van FC Abcoude kun je met korting voetbalkleding en toebehoren bestellen (dit is extra en niet verplicht).

  

Digitale spelerspas (vanaf O13)
Voor de wedstrijden en het controleren van de (leeftijden van) de spelers wordt gebruik gemaakt van een digitale spelerspas. Hiervoor dien je een foto te downloaden, dat kan middels de app voetbal.nl. Bij de app dien je in te loggen met het e-mailadres waarmee je bij ons ingeschreven bent. Die is namelijk gekoppeld aan je KNVB account. In dezelfde app kun je al enkele weken vooruit het programma inzien. Ook de uitslagen staan hierin vermeld. 

 

Begeleiding per team
Voor ieder team is er een trainer, een coach (mag ook de trainer zijn) en een leider nodig. De teamleider verzorgt de communicatie over bijvoorbeeld afgelastingen en het programma binnen het team, meestal d.m.v. een groepsapp. Als teamleider ben je in nauw contact met de wedstrijdsecretaris, die jou kan helpen met het verzetten van een wedstrijd en het regelen van een vriendschappelijke wedstrijd of die jouw informeert over nieuwe aanmeldingen etc.


Witte kaart voor de sportiefste speler
Vanuit de gedachte dat wij sportief spelgedrag willen belonen, is er besloten om elke week een witte kaart uit te reiken aan een van de sportiefste spelers in de leeftijdsklasse O11 en lager. De (jeugd)scheidsrechters en spelbegeleiders beslissen per wedstrijd wie deze witte kaart krijgt. Alle namen gaan dan in de “hoge hoed”, en daaruit wordt een winnaar getrokken. De winnaar ontvangt een unieke FC Abcoude bal en een waardebon voor Café Restaurant De Eendracht.

  

Boetes / schorsingen
De boetes die de KNVB uitdeelt voor gele en rode kaarten worden bij de desbetreffende speler in rekening gebracht. Eventuele schorsingen worden altijd gehandhaafd.


Website, Facebook en nieuwsbrieven
Op onze website en Facebookpagina worden geregeld belangrijke mededelingen gedaan en vind je handige informatie over bijvoorbeeld het trainingsprogramma tijdens schoolvakanties. Verder biedt met name Facebook plaats aan sfeerimpressies van wedstrijden, toernooien en kampioenschappen. Zo’n 4 keer per seizoen wordt er een digitale nieuwbrief naar alle leden uitgestuurd. Voor het plaatsen van foto’s op de website, Facebook of in de nieuwsbrief vragen wij eerst altijd toestemming aan de ouders (of spelers indien 16 jaar en ouder).

  

Algemene ledenvergadering
Halverwege het seizoen vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats. Alle leden zijn van harte welkom om mee te praten over de ontwikkelingen binnen de club.  

 

Normen en waarden

 

Zoals eerder genoemd staan plezier en sportiviteit centraal bij onze club. Daarnaast zijn we als voetbalvereniging afhankelijk van de betrokkenheid en inzet van de ouders en verzorgers.

 

Om alles goed en prettig te laten verlopen allereerst enkele basisvoorwaarden om lid te zijn van onze club:

 

Vrijwilligerswerk
Onze club draait voornamelijk op vrijwilligers en onze slogan is niet voor niets: FC Abcoude… Zijn we met z’n allen!

Van iedere ouder en speler boven de 18 jaar verwachten we ieder seizoen één of meer vrijwilligersactiviteiten. Denk aan het draaien van een bardienst, een rol als trainer, coach of leider, zo nu en dan een wedstrijd fluiten of vlaggen, een paar ochtenden/middagen helpen bij de wedstrijdtafel. Er zijn ook vaste vrijwilligersfuncties binnen een commissie. Kijk op de website voor meer informatie. Jouw hulp is erg waardevol voor de club!

 

Afmelden wedstrijd
Voetbal is een teamsport en een team laat je natuurlijk niet in de steek. Toch kan het wel eens voorkomen dat je verhinderd bent voor een wedstrijd. Geef dit uiterlijk woensdag voorafgaand aan de wedstrijddag rechtstreeks door aan de trainer/leider (niet via de groepsapp). 

  

Afmelden training
Als teamspeler ben je verplicht om te komen trainen en ook hierbij geldt dat je je tijdig (minimaal 2 dagen van te voren) afmeldt als je onverhoopt verhinderd bent. Ook hier niet via de groepsapp, maar rechtstreeks bij de trainer/leider. 

 

Vervoer uitwedstrijden
We hebben vanuit de club geen beleid voor het regelen van het vervoer voor de uitwedstrijden. Sommige teamleiders zullen een rijschema opstellen, andere weer niet. Zorg er in ieder geval voor dat je regelmatig aanwezig bent om de kinderen te vervoeren. Mocht je die mogelijkheid niet hebben, bespreek dit dan met de teamleider.


Verzamelen bij uitwedstrijden
Bij uitwedstrijden verzamelen alle teams bij de club. 


Uitzetten en opruimen velden
De teams O7 t/m O12 spelen wedstrijden op kwart of half veld. Voor de belijning wordt gebruikt gemaakt van pionnen en er wordt gespeeld met  speciale doeltjes. De teams die als eerste starten dienen de velden klaar te zetten en de laatst gespeelde teams ruimen de doeltjes en pionnen weer op. Bij de wedstrijdtafel kun je informatie verkrijgen over de afmetingen, maar via deze link kun je je alvast inlezen. 


Aanmelden bij de wedstrijdtafel
Voorafgaand aan de wedstrijd dient de teamleider of coach het team aan te melden bij de wedstrijdtafel. Hier vind je de kleedkamerindeling, kun je de uitslag doorgeven en melden aan welke speler de witte kaart is uitgereikt (voor teams t/m O11). Ook kun je de gastheer/-vrouw aanspreken voor als je vragen hebt. 
 

Gedragsregels
Last but not least, enkele regels ter bevordering van het plezier en de ontwikkeling van de kinderen: 

  • Ouders, niet mee coachen, laat de kinderen lekker voetballen. Positieve aanmoediging is natuurlijk prima!
  • Toeschouwers staan buiten het veld. Ook bij de 6x6 en 8x8 wedstrijden. 
  • Geen gemopper op de scheidsrechter.
  • Zorg ervoor dat de kleedkamers netjes worden achtergelaten en begeleid de kinderen hierin.
  • Plezier en de ontwikkeling van de speler is belangrijker dan de prestatie! Wij vragen alle ouders dit aan het kind mee te geven. 

 

We hopen je als lid te mogen verwelkomen en wensen je vast veel plezier bij FC Abcoude!


Bestuur FC Abcoude

 

 

 

Delen

Zoeken

Clubkleding bestellen

Sponsoren

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!