FC Abcoude Bestuur


Het bestuur van FC Abcoude wordt gevormd door:

  • Winand Paulissen     - voorzitter
  • Sander Wessel         - penningmeester
  • Rosa Wessel            - secretaris
  • Genaro Snijders       - technisch manager
  • Yvette Marckmann    - algemene zaken


Even voorstellen:

Winand Paulissen (1968): voorzitter (email: voorzitter@fcabcoude.nl)

Ik ben sinds 2007 jaar inwoner van Abcoude. Ik ben getrouwd met Monique en heb twee kinderen, Britt en Tom.In het dagelijks leven ben ik partner bij KPMG. Ik ben geboren en getogen in Maastricht en ben vanaf mijn 5e begonnen met voetballen bij RKSV Leonidas. Ik heb daar tot mijn 26e gespeeld, waarvan de laatste 8 jaren in het eerste elftal dat toen uitkwam in de eerste klasse KNVB. Op mijn 26e ben ik samen met Monique naar Amsterdam verhuisd, omdat ik toen in dienst trad bij KPMG. In die tijd ben ik ook gestopt met voetballen (te weinig tijd), maar ben het voetbal wel altijd blijven volgen (ik heb bijv. een aantal jaren een seizoenskaart gehad van Ajax).

Uiteindelijk kwam ik er achter dat niets doen niet aan mij besteed is en daarom ben ik toen na een tijdje begonnen met hardlopen. Dit werkt zo verslavend dat ik inmiddels vele marathons, halve marathons en een Roparun verder ben. Met FC Abcoude ben ik in contact gekomen toen mijn zoontje Tom er ging voetballen. Stilletjes aan word je dan toch weer heel enthousiast van het hele clubgebeuren. Zo enthousiast dat je al snel trainer en leider van een jeugdteam wordt. Het spelletje zelf spelen is echter ook zo leuk, dat ik inmiddels al weer aardig wat jaartjes bij FC Abcoude voetbal in het 3e elftal. Een fantastisch vriendenteam (het “dreamteam”), waar ik als buitenstaander in mee mag doen. En dan ben ik nu gevraagd om bestuursvoorzitter van FC Abcoude te worden, een enorme uitdaging, maar ik weet zeker dat we samen met de overige bestuursleden deze club nog mooier kunnen maken dan hij nu al is.
Want, FC Abcoude dat zijn we met z’n allen!!! 


Sander Wessel
(1972): penningmeester (email: penningmeester@fcabcoude.nl)

Mijn naam is Sander Wessel; ik ben getrouwd met Petra en heb 3 kinderen, Jens, Thijmen en Eva. Ik ben geboren en getogen in Baambrugge. Vanaf mijn 13de jaar woon ik in Abcoude. Even twee jaartjes in Amsterdam gewoond, maar dat telt niet echt mee. Een echte Abcoudenaar dus. Lekker vissen met mijn kinderen bij de dorpsbrug in Baambrugge blijft echter speciaal.

Hoewel mijn kinderen inmiddels hockeyen en tennissen, blijft voetbal mijn nummer 1 sport! Ik ben ooit bij FC Abcoude als nuttige rechtsback begonnen, maar eindigde al snel in het doel. Keepen lag me beter, hetgeen overigens best wel iets zegt over mijn kwaliteiten als voetballer. Te traag, te weinig techniek. Mijn echte passie lag echter bij het fluiten van voetbalwedstrijden. Als scheidsrechter heb ik een hele mooie tijd gekend en ben ik uiteindelijk tot de top van het amateurvoetbal gekomen. Nu fluit ik alleen nog voor de club. Mijn ambitie is niet meer alleen het fluiten van een goede wedstrijd, het blijven bewegen (en dus op gewicht blijven) speelt nu een net zo grote rol. Fanatiek en serieus ben ik altijd gebleven.

Ik werk voor ING Bank in Amsterdam Zuidoost. Ik sta aan het hoofd van een mooie en enthousiaste Support groep binnen Commercial Banking. ING is een mooie werkgever, waar veel ruimte is voor ontwikkeling en waar goede initiatieven op waarde worden geschat. Ik ga nog altijd met veel plezier naar mijn werk.

Ook het uitoefenen van mijn functie binnen het bestuur van FC Abcoude geeft me veel energie. We hebben een goede en gevarieerde groep. Een groep met veel financiële, technische en organisatorische bagage. Mijn persoonlijke ambitie is het realiseren van een stabiele en sportieve organisatie waar goed fatsoen en respect hoog in het vaandel staan. Ik hoop dat we door het delegeren van verantwoordelijkheden, nog meer mensen enthousiast kunnen maken om zich voor de vereniging in te zetten.

Rosa Wessel (1980): secretaris (email: secretaris@fcabcoude.nl)

Mijn naam is Rosa Wessel en ik ben sinds maart 2018 toegetreden tot het bestuur van deze mooie club. Op mijn veertiende kwam ik hier voor mijn eerste voetbaltraining en sindsdien ben ik er (met uitzondering van een paar tussenpozen) blijven hangen. Eerst als speler bij de meisjes, daarna bij de dames op zaterdag en na 6 jaar voetbalpauze speel ik sinds 2016 bij de VR35+ op vrijdagavond in de 7x7 competitie. In mijn jeugdjaren heb ik training gegeven aan de calimero’s en stonden we met het damesteam graag op zondag achter de bar, wat altijd erg gezellig was.

Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen. Onze oudste zoon is ook lid van FC Abcoude en mijn man is trainer van diverse teams. Je kunt wel zeggen dat we een echte voetbalfamilie zijn, al heb ik dat niet van huis uit gekregen; als jongste van 4 kinderen heb ik als enige van mijn familie interesse in voetbal. Het spelen in een team heeft mij talrijke onvergetelijke herinneringen (o.a. de buitenlandse toernooien) en mooie vriendschappen opgeleverd.

Als lid van een vereniging vind ik het belangrijk om een steentje bij te dragen en zodoende ben ik een paar jaar wedstrijdsecretaris bij de jeugd geweest. 

Vanuit mijn bestuursfunctie zal ik mij voornamelijk bezighouden met de communicatie, website, nieuwsbrief en Social Media. In mijn dagelijks werk heb ik altijd veel te maken gehad met dergelijke werkzaamheden. Na lang in de toeristische sector te hebben gewerkt heb ik in 2019 een carrièreswitch gemaakt: ik ben gestart met een studie hbo pedagogiek en werk daarnaast 3 dagen in de kinderopvang. Zowel het werk als de studie bevalt me erg goed! 

Vanuit mijn rol als bestuurslid hoop ik samen met de andere bestuursleden en alle andere vrijwilligers verder te bouwen aan een sportieve en aantrekkelijke vereniging, waar voetbal meer is dan winnen en waar iedereen zich thuis voelt.

 

Yvette Marckmann (1960): algemene zaken (email: admin@fcabcoude.nl)

Ik wil mij graag voorstellen.Yvette.png

Ik ben Yvette Marckmann 61 jaar, geboren in Amsterdam maar sinds 1997 inwoner van Abcoude.

Heb een opleiding gevolgd als accountant en heb vele jaren in dit vak mijn beroep uitgeoefend.

Sinds 2003 heb ik 13 jaar in Griekenland gewoond en nadat onze zoon besloot zijn studie in Nederland af te maken ben ik weer woonachtig in Abcoude.

Onze zoon Mike is bij FC Abcoude als keeper begonnen in het seizoen 2017/2018 in JO17-2. Sinds het seizoen 2018/2019 ben ik wedstrijdsecretaris bovenbouw.

Als geïnteresseerde ouder zag ik een oproep voor een wedstrijdsecretaris bovenbouw. Hierop heb ik gereageerd en na de eerste bespreking vond Marcel Kok dat ik niet alleen de bovenbouw, maar ook de middenbouw wel voor mijn rekening kon nemen. Ik ben dus sinds die tijd wedstrijdsecretaris JO13 - JO19.

Daarnaast merkte ik dit seizoen dat enkele bestuursleden ondersteuning nodig hadden in hun werkzaamheden. Derhalve bied ik nu ondersteuning aan de betreffende bestuursleden.

Ook ben ik administratief bezig voor de Commissie Opleiden en Ontwikkelen.

De omschrijving bestuurslid algemene zaken beschrijft dus precies wat ik doe. 

Delen

Zoeken

Clubkleding bestellen

Sponsoren

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!