Abcoude geeft zege uit handen!

30 november 2023 10:45

26 november 2023: Bloemendaal – Abcoude.
Vandaag staat Bloemendaal op het programma. De nummer 13 op de ranglijst.
Eem fysieke ploeg met veel inzet. Dat betekent voor Abcoude dat het vanaf het beginsignaal bij de les moet zijn. Een wedstrijd die gewonnen moet worden.
Trainer Sven Slop zal in de voorbespreking ongetwijfeld de sterke punten van Bloemendaal hebben vermeld.
Hard maar fair verdedigen. Lange ballen richting het doel van de tegenstander en veel kopkracht.
Abcoude had in de eerste helft het meeste balbezit tegen het piepjonge Bloemendaal.
Er waren mogelijkheden voor Regilio Kranenburg en Sander Snoek waar de 17-jarige doelman van Bloemendaal wel raad mee wist.

Bloemendaal werd twee keer dreigend maar hier stond Niels op de goede plek. Ruststand derhalve 0-0.

De eerste kans in de tweede helft was voor Magdy Ibrahim maar zijn schot ging naast. In de 60ste minuut ging Abcoude wisselen. Jessey Tuffour en Giandro Kapel vervingen Jeroen Malotaux en Jort van der Woude. Kort hierna nogmaals wissels om de voorhoede nieuwe impulsen te geven. Milan Geertsma en David Goudkamp kwamen voor Sander Snoek en Gianni Refos.

Dat betaalde zich al gauw uit. Een voorzet van Magdy werd bij de tweede paal keurig ingekopt door David. 0-1. De vreugde over de voorsprong was van korte duur. Uit een vrije trap was het Teun van Liemt die in de 70ste minuut de 1-1 achter Niels kopte. Abcoude toonde veerkracht na deze teleurstelling. Milan kopte een voorzet achter keeper Schavemaker. Volgens de grensrechter van Bloemendaal was de bal niet over de doellijn, maar scheidsrechter Waleveld keurde de treffer goed en stond Abcoude met 1-2 voor. Bloemendaal ging de druk op het doel van Abcoude met hoge ballen opvoeren. Dat zorgde voor paniek in onze achterhoede. In de laatste minuut van de toegevoegde tijd ging het mis bij Abcoude. Weer was het een vrije trap die Bloemendaal de uitbundig gevierde 2-2 opleverde. Evenals tegen Roda ’23 kon Abcoude de voorsprong niet over de streep trekken. Trainer Slop zal hier vast en zeker op terug komen!

Zondag de “subtopper”: Abcoude (6) – ZGO/WMS (3).