Facebook Toestaan Niet toestaan

Publiek grote winnaar!

24 november 2023 13:45

19 november 2023: Abcoude – Roda ‘23. Vandaag de wedstrijd tegen Roda ’23 uit Bovenkerk. Het belooft weer een ouderwetse krachtmeting te worden. De laatste wedstrijden stammen alweer uit het “rampseizoen” 2018-2019. Het seizoen dat eindigde met degradatie naar de 3de klasse voor Abcoude. De krachtsverhoudingen in de 2de klasse B zijn minimaal. Alleen De Meer en ZSGO/WMS zijn nog ongeslagen. Voor onderschatting in deze afdeling is dan ook geen plaats!

De wedstrijd begon met een sfeervolle opkomst met spelers uit de JO10.

De eerste helft van de wedstrijd leek een blauwdruk van de wedstrijd vorige week tegen DSOV. Ook nu was het de tegenstander die de baas was en het spel maakte. Snelle en begaafde spelers van Roda ‘23 zorgden voor veel gevaar voor het doel van Abcoude. Ook nu was het Niels die ons in de wedstrijd hield. Het enige wapenfeit van Abcoude was de kans voor Wouter de Ligt die uit een corner rakelings over kopte. Zoals alle supporters vreesden was het in de 42ste minuut Milan Egberts die Roda ’23 op voorsprong zette 0-1.

Abcoude begon de tweede helft met Regilio Kranenburg voor Mats van der Heijde. Een aanvallende wissel dus. Abcoude kwam nu beter in de wedstrijd en meer op de helft van Roda’23. Dat betaalde zich uit in de 59 ste minuut. Een handsbal in de zestien van Roda’23 werd door scheidsrechter de Meij bestraft met een penalty. Milan Geertsma wist er wel raad mee en bracht Abcoude op gelijke hoogte 1-1. Abcoude ging fors wisselen.

Tom Paulissen, Job Vermeulen en Wouter de Ligt maakten plaats voor Jeroen Malotaux, Jendro Halman en Jessey Tuffour. In de 72ste minuut kwam Abcoude op voorsprong. Gianni Refos ging solo op keeper van Oerle af en scoorde beheerst de 2-1. Abcoude wisselde nog één keer. Sander Snoek kwam voor Gianni. Het werd zelfs bijna 3-1 toen Magdy Ibrahim de paal trof. In de 90ste minuut werd het alsnog verdiend 2-2 toen Quint Piris, geheel vrijstaand Roda op gelijke hoogte bracht 2-2. Beide trainers waren tevreden met de puntendeling na deze enerverende wedstrijd.