Facebook Toestaan Niet toestaan

Abcoude doet zich tekort!

16 november 2023 15:30

12 november 2023: DSOV – Abcoude. Vandaag naar Vijfhuizen voor de wedstrijd tegen DSOV. Een tegenstander die wij het laatst bestreden hebben in het seizoen 2016-2017. Thuis en uit winst resp. 4-2 en 3-1. De stemming zat er natuurlijk na drie winstpartijen goed in bij Abcoude. DSOV behaalde vorige week een mooie overwinning op Antibarbarie.

Vandaag dus een spannend potje voetbal!

DSOV verraste Abcoude door heel scherp aan de wedstrijd te beginnen. Het eerste kwartier was duidelijk voor DSOV. Abcoude kwam er nauwelijks aan te pas. Gelukkig was Niels bij de les. Hij hield zijn doel schoon. Abcoude kwam hierna wat beter in de wedstrijd en kreeg ook kansen voor Milan Geertsma en Jerrel Joval, maar zonder resultaat. In de 36ste minuut was Abcoude dichtbij een doelpunt toen uit een corner van Job Vermeulen de bal op de paal werd gekopt.

De rust ging dan ook in met 0-0.

Bij begin van de 2de helft werd David Goudkamp vervangen door Giandro Kapel. Abcoude kwam nu beter in de wedstrijd. DSOV had de handen vol aan onze snelle voorwaartsen Gianni Refos en Giandro Kapel. In de 63ste minuut was het bijna raak voor Gianni. Uit een combinatie met Milan schoot hij nipt langs de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later was het wel raak voor DSOV. Uit een scrimmage voor het Abcoude doel frommelde Luca Schut de bal achter keeper Niels Neering: 1-0.

Abcoude ging de voorhoede versterken en bracht Sander Snoek in het veld voor Jendro Halman. DSOV ging met alle middelen de voorsprong verdedigen. Dat ging in de 75ste minuut fout toen keeper Bjorn Haggerty net buiten de zestien Giandro fors onderuit haalde en uit het veld werd gezonden. Zijn vervanger Vince Achterhof werd de held van DSOV. Hij keerde drie onmogelijke ballen en werd aldus de matchwinner voor DSOV.

Jammer van de matige eerste helft. Er had meer ingezeten!