Facebook Toestaan Niet toestaan

Abcoude klimt naar de middenmoot!

7 november 2023 18:45

Wedstrijdverslag 5 november 2023: Abcoude – VFC. Vlaardingsche Football Club (VFC) opgericht 28 oktober 1913. Bijnaam “De Kwekkers”. Vandaag onze tegenstander uit Vlaardingen. Een geduchte tegenstander gezien de resultaten van VFC tegen De Meer en Antibarbarie de afgelopen weken. Voor aanvang van de wedstrijd werd Jendro Halman door de voorzitter in het zonnetje gezet voor zijn 200ste wedstrijd voor FC Abcoude. Na de overwinningen op DCG en SDZ waren de verwachtingen tegen de hekkensluiter hoog gespannen.

zon1_1.JPG

Daar leek het lange tijd in de eerste helft niet naar. VFC had een overwicht maar wist zich geen raad met de kansen. De eerste grote kans was voor Abcoude. Het schot van Magdy Ibrahim werd echter een prooi voor keeper Jari Kuup. Een levensgrote mogelijkheid was er vervolgens voor VFC. Alleen voor Niels Neering wist spits Atay niet te scoren. Abcoude ging beter met de kansen om! Regilio Kranenburg schoot in de 31ste minuut Abcoude op voorsprong 1-0. Kort hierna was Regilio weer trefzeker. Een mooie actie van Sander Snoek werd door hem keurig afgerond 2-0. Met deze stand zochten beide teams de warme kleedkamer op.

zon1_2.JPG

zon1_3.JPG

zon1_4.JPG

zon1_5.JPG

Sander Snoek bleef met een blessure in de kleedkamer achter. Hij werd vervangen door Giandro Kapel. De eerste twintig minuten geen noemenswaardige momenten voor beide doelen. Abcoude was de betere en VFC kon het Abcoude niet meer moeilijk maken.

zon1_6.JPG

Abcoude ging wisselen. Tom Paulissen, Magdy Ibrahim en Job Vermeulen werden vervangen door Jort van der Woude, Dave Brouwers en Jendro Halman. Het weer werd slechter maar de wedstrijd beter. In de 71ste minuut was het Giandro die de 3-0 voor zijn rekening nam. Een overtreding op Giandro werd even later door scheidsrechter Veldhoen bestraft met een penalty. Milan Geertsma schoot feilloos raak 4-0. Nog eenmaal ging Abcoude wisselen. Jessey Tuffour kwam voor Wouter de Ligt. Ook VFC kreeg een strafschop te nemen en verkleinde door Bryn Siegersma de achterstand tot 4-1. Het spektakel ging verder. Robbert Bot bracht in de 89ste minuut de stand op 4-2. Het laatste moment was voor Abcoude. In de extra tijd zette Milan Geertsma de eindstand op het scorebord: 5-2.

Een doelpuntrijke middag en een keurige plaats in de middenmoot.