Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag Voorschoten – Abcoude

23 mei 2023 21:45

De laatste uitwedstrijd van het seizoen 2022-2023. Het seizoen waarin Abcoude ongeslagen kampioen werd en een recordaantal doelpunten heeft gemaakt. In de laatste wedstrijden wel bij de les blijven want de tegenstanders willen graag de kampioen verslaan. In de eerste wedstrijd van 2023 kwam Voorschoten op bezoek in Abcoude en werd met 3-0 verslagen. In deze wedstrijd scoorde Abcoude zijn 50ste doelpunt. Valt vandaag de 100ste?

Voorschoten speelt vandaag zijn laatste wedstrijd en zal de competitie met een goed resultaat willen beëindigen. Als vanouds begon Abcoude zeer aanvallend en scoorde al gauw de openingstreffer. Een actie van Genaro Snijders vanaf rechts werd door Tom Paulissen binnen getikt 0-1. Het bleef in het vervolg van de 1ste helft een eenzijdige wedstrijd. Abcoude met goede combinaties, vooral over rechts, op zoek naar meer doelpunten. Voorschoten laat weinig zien. Uitbreiding van de voorsprong bleef lang uit, vooral omdat de voorzetten niet aankwamen bij de spitsen. In de 37ste minuut gaf Daan Post vanaf rechts een goede voorzet op Magdy Ibrahim die het honderdste doelpunt voor Abcoude en de tweede van deze wedstrijd maakte 0-2. Even later was het Milan Geertsma die zijn doelpuntentotaal  met behulp van een Voorschoten speler uitbreidde 0-3. Dit werd ook de ruststand.

De eerste kans in de tweede helft was voor Voorschoten maar leverde niets op. Abcoude was wel productief.  Het was Genaro Snijders, die met hulp van een tegenstander de 0-4 op het scorebord zette. Het werd tijd voor wissels. Praeben Wolffbramm, Jendro Halman, Dave Brouwers en Jerrel vd Poel vervingen Genaro Snijders, Giandro Kapel, Daan Post en Daan Aaftink. Er kwamen in het laatste deel van de wedstrijd nog goede kansen voor Praeben Wolffgramm en Dave Brouwers, echter zonder resultaat. In de 90ste minuut kreeg Abcoude nog een strafschop wegens hands van Voorschoten. Mats van der Heijde mocht van zijn medespelers de strafschop nemen. Helaas voor Mats werkte de doelman van Voorschoten niet mee en bleef de stand 0-4 in het voordeel van Abcoude.

Maandag 29 mei (2de pinksterdag) de laatste wedstrijd van dit prachtige seizoen tegen Amsvorde. Alle supporters die Abcoude dit seizoen hebben gesteund zijn welkom om het seizoen gezellig af te sluiten.