Verslag Zondag 1

21 februari 2023 16:30

19 februari 2023: Amsvorde – FC Abcoude

Teamspirit zorgt voor zege Abcoude!

Vandaag de afgelaste wedstrijd van 22 januari tegen het bijna 100-jarige Amsvorde. De wedstrijd die in het teken staat van Jendro Halman. Onze nestor (33) die vorige week in de wedstrijd tegen Ouderkerk onwel werd en de wedstrijd daardoor niet kon worden hervat. Gelukkig gaat het weer goed met Jendro en hoopt hij spoedig weer aan te sluiten bij het team!

Vorig seizoen was het een moeilijke wedstrijd bij Amsvorde die op het nippertje door Abcoude werd gewonnen. Dat leek het in het begin weer te gebeuren. Amsvorde bleek toch wel een aardig team te hebben. Het spel golfde in het begin open neer. Maar zoals zo vaak dit seizoen kwam Abcoude vroeg op voorsprong. Uit een vrije trap, door Milan genomen was het Lars Beukeboom die de 0-1 binnenkopte. Abcoude bleef de betere ploeg en kreeg ook kansen. In de 25e minuut was het Dave Brouwers die een corner van Magdy Ibrahim feilloos binnenkopte 0-2. Amsvorde legde zich natuurlijk niet zo maar neer bij een nederlaag tegen de koploper en ging de strijd opvoeren Dat ging helaas gepaard met veel overtredingen. Met een derde doelpunt dacht Abcoude vlak voor rust de zege al veilig te stellen. Het doelpunt van Milan in de 40e minuut werd op advies van grensrechter Ploeg ten onrechte afgekeurd door scheidsrechter Blank. Ruststand dus 0-2.

Het spelbeeld bleef onveranderd in de 2de helft. Kort na rust kreeg Burgel van Amsvorde zijn 2de gele kaart waardoor Amsvorde met 10 man verder moest. Abcoude bleef veel kansen creëren, maar was ongelukkig in de afwerking. Ook keeper Kyle Willemse stond vaak op de juiste plek en zo bleef de ruststand lang onveranderd.

In de 70e minuut de eerste wissels van Abcoude. Daan Aaftink, lang afwezig wegens een blessure, kwam in het veld voor Magdy Ibrahim en Job Vermeulen voor Mats vd Heijden. In de 75ste minuut was het dan eindelijk Giandro Kapel die Abcoude met de 0-3 in veilige haven bracht. Koud in het veld stond Daan Aaftink even later bij een scrimmage op de goede plek om de bal het laatste zetje te geven en de stand op 0-4 te brengen. Met deze stand en nog een kwartier te spelen ging Abcoude voor de laatste keer wisselen. Jeroen Malotaux, Tom Paulissen en David Goudkamp voor Daan Post, Dave Brouwers en Giandro Kapel.

Geen makkelijke zege maar dik verdiend! Een weekje rust en dan op weg voor de laatste 11 wedstrijden naar de titel.