Verslag Zondag 1

31 januari 2023 10:15

29 januari 2023: FC Abcoude - Voorschoten’97

Eenvoudige overwinning voor Abcoude!

Na een voetballoze periode van liefst 38 dagen werd er weer om de punten gespeeld en wel tegen Voorschoten’97, een onbekende tegenstander en middenmoter met 14 punten uit 11 wedstrijden.

Het team was er klaar voor na een trainingsweekend in Maastricht en twee nuttige oefenwedstrijden. Het bleek al bij de start dat Voorschoten uiteraard op de hoogte was van onze resultaten in deze competitie. Zij beperkten zich tot verdedigen en Abcoude kon naar hartenlust aanvallen. Dat betaalde zich al na negen minuten uit. Een vloeiende aanval via links werd door Genaro Snijders panklaar voorgezet op Giandro Kapel die geen moeite had om Abcoude op voorsprong te zetten 1-0. Het vijftigste doelpunt van deze competitie! Even later was het weer raak, dacht iedereen. De goal van Magdy Ibrahim werd door scheidsrechter Ligtvoet helaas afgekeurd.

ZON1_1.JPG

ZON1_2.JPG

Het spel bleef richting het doel van Voorschoten gaan. De afronding van de aanvallen liet echter te wensen over. Zo hadden Genaro en Giandro goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Helaas moest in de 25ste minuut Genaro met een vervelende blessure afhaken. Hij werd vervangen door Milan Geertsma. Het goede spel stokte hierna maar Voorschoten zag geen kans om het Niels moeilijk te maken. Op slag van rust was het “good old” Jendro Halman die Abcoude op 2-0 zette.

ZON1_3.JPG

Het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft. Ook nu aardige kansen voor  o.a. Lars en Milan maar zonder resultaat. Abcoude wisselde. Dave Brouwers kwam in het veld voor Magdy Ibrahim. In de 72ste minuut  moest Niels redding brengen op de enige reële kans die Voorschoten deze wedstrijd kreeg. Het nieuwe scorebord gaf de 90ste minuut aan toen Milan Geertsma in de zestien nog een goede actie ondernam en de 3-0 aantekende.

ZON1_4.JPG

Een eenvoudige overwinning en de eerste periode binnen! Maar daar doen we het niet voor! De komende weken staan wedstrijden tegen betere tegenstanders op het programma.