Verslag Zondag 1

13 december 2022 21:30

11 december 2022: APWC-FC Abcoude

Abcoude verslaat irritant APWC.

Vandaag de laatste competitiewedstrijd van 2022 in Amersfoort tegen APWC. Op dit moment vertoevend in de middenmoot met 12 punten en een doelsaldo van 10-8. Een sterke achterhoede dus. Vandaag het jaar mooi afsluiten met een overwinning! Onze trouwe supporters waren, goed ingepakt met mutsen en sjaals in Amersfoort aanwezig om een leuke wedstrijd te zien. Het werd het niet!

De eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd met kleine kansjes voor Abcoude. De eerste serieuze kans was voor Genaro Snijders, maar deze werd middels een overtreding van APWC verijdeld. De voorsprong kwam er toch. Een perfecte voorzet van Genaro werd door Mitchell van Pareen vlekkeloos binnen gekopt: 0-1. Even later was het wederom raak, dacht iedereen van Abcoude. De vrije trap van Lars werd door keeper Erdogan wel gestopt, maar kwam precies op het hoofd van Rick. Scheidsrechter van Dort keurde de goal wegens buitenspel echter af. De verder goed leidende scheidsrechter had zijn handen vol aan de opgewonden spelers van APWC. Elk verloren duel was in hun ogen een overtreding van Abcoude. Nadat al eerder een speler van APWC geel had gekregen escaleerde het duel vlak voor rust. Aanvoerder Dogan van APWC kreeg rood wegens een slaande beweging naar Milan en reageerde zich vervolgens af op de scheidsrechter. Die voelde zich genoodzaakt de wedstrijd in de 41ste minuut tijdelijk te staken. Na een afkoelingsperiode werd de eerste helft alsnog uitgespeeld.

okt_22_3.JPG

Ruststand 0-1

Ondanks dat APWC met 10 man verder moest veranderde er niet veel op het veld. In de 60ste minuut ging Zion Linger op de solotoer. Met een fraaie actie zette hij Abcoude op een veilige voorsprong: 0-2. Abcoude kwam niet meer tot grote kansen en APWC incasseerde nog 2 gele prenten. Dat waren in de tweede helft de nog te vermelden feiten. Abcoude ging wisselen: Genaro Snijders voor Giandro Kapel en Praeben Wolffgramm voor Milan Geertsma. De laatste actie was voor Giandro. Zijn solo strandde op doelman Erdogan die hierbij geblesseerd raakte en vervangen moest worden.

Bravo voor scheidsrechter van Dort die zich deze middag niet liet intimideren! Een 0-2 overwinning op karakter voor Abcoude.

Totaal 30 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van 49 voor en slechts 5 tegen. Nu de verdiende rust pakken. Veel plezier maken en op naar de hervatting van de competitie op 22 januari 2023.

Basis Abcoude:
Niels Neering, Daan Post, Lars Beukeboom, Mitchell van Pareen, Rick Berrevoets, Jendro Halman, Milan Geertsma, Dave Brouwers, Genaro Snijders, Jerrel Joval, Zion Linger.

Wissels Abcoude:
Praeben Wolffgramm, Damian Bon, Wouter de Ligt, Job Vermeulen, Jerrel van der Poel, Giandro Kapel, Magdy Ibrahim.

Programma:
zondag 22 januari 2023: Amsvorde – Abcoude, 14.00 uur.

Prettige feestdagen voor alle leden en supporters. Een gelukkig en gezond 2023. Het jaar van ons 50 jarig bestaan en een kampioenschap en promotie voor ons FC Abcoude!