Verslag Zondag 1

6 december 2022 20:00

4 december 2022: FC Abcoude-H.W.D.

Abcoude winterkampioen!

Vandaag de laatste thuiswedstrijd van 2022 tegen “Het Witte Dorp” uit Rotterdam Overschie. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Rick Berrevoets door onze voorzitter in het zonnetje gezet voor zijn 100ste wedstrijd in Abcoude 1. Gefeliciteerd Rick. Doe er nog maar 100 bij!

In ons vrije weekend is Ouderkerk op 3 punten genaderd. Zaak dus om ook tegen deze, voor ons onbekende tegenstander niet te verslappen! Omdat HWD het wedstrijdformulier niet op orde had kon de wedstrijd pas om kwart over twee beginnen. Vandaag in de basis Mitchell van Pareen, een talent uit de O19 van vorig seizoen. De eerste kans was voor jubilaris Rick. Hij zocht het doel echter te hoog. In de 19de minuut was het toch raak. Aanvoerder Genaro Snijders schoot een vrije trap prachtig achter de kansloze Mo Idrissi van HWD 1-0. Met goede combinaties bleef Abcoude op zoek naar een grotere voorsprong. Die kwam er ook in de 25ste minuut. Een corner van Genaro werd bij de tweede paal door Mitchell keurig ingekopt. 2-0. Rick ging nog op zoek naar zijn jubileumdoelpunt. Zijn schot werd echter prachtig gekeerd door de keeper van HWD.

zon1_3dec_1.JPG

zon1_3dec_4.JPG

Met deze stand ging de rust in. Even bijkomen van de snerpende koude!

Om kwart over drie werd de wedstrijd onder kunstlicht hervat. In de 60ste minuut kwam Abcoude op een grotere voorsprong. Giandro Kapel was op links de baas over zijn tegenstander en legde goed af op Milan Geerstma die geen moeite had om de 3-0 binnen te schieten 3-0. Het spel werd door de winterse omstandigheden wel minder. Abcoude ging daarom wisselen. Jerrel Joval en Zion Linger kwamen in het veld voor Mats van der Heijde en Giandro Kapel. Het was HWD tenslotte die vlak voor het einde de stand voor hun wat dragelijker maakte 3-1. Scheidsrechter Hovinga maakte rond kwart over vier een einde aan de wedstrijd. Het goede nieuws na afloop was het gelijke spel van Ouderkerk bij Aalsmeer. De voorsprong op Ouderkerk is nu 5 punten. Een heerlijk gevoel, vlak voor de winterstop!