Verslag Zondag 1

4 oktober 2022 19:30

2 oktober 2022: SV Ouderkerk- FC Abcoude

Abcoude sterkste in matige derby.

Zowel Ouderkerk als Abcoude zijn met een overwinning aan de competitie begonnen. Wellicht hierdoor en door het fraaie najaarsweer was er veel publiek op de derby afgekomen. Na 11 minuten was het voor Abcoude bijna raak toen een verdediger van Ouderkerk de paal naast zijn keeper raakte. Abcoude had het betere van het spel maar imponeerde niet. In de 26ste minuut was het toch raak. Een corner, door Magdy Ibrahim goed voor het doel geplaatst, werd ingetikt door Zion Linger 0-1. Abcoude kreeg hierna  nog enkele goede kansen. Zo stuitte Milan Geerstma op keeper Dax de Wit , die even later een kopbal van Lars Beukeboom over de lat tikte. In de 36ste minuut was het bijna raak voor Ouderkerk. Voor open doel werd er gemist en kwam Abcoude heel goed weg. Aan de andere kant was het even later wel raak. Weer was het Magdy Ibrahim die een corner goed nam waaruit Milan Geerstma voor de 0-2 zorgde.

Met deze stand werd er gerust.

Ouderkerk had na de pauze even het betere van het spel. Jayden Gentenaar kreeg in de 57ste minuut een grote kans op de aansluitingstreffer maar keeper Niels Neering voorkwam dat. Door blessures moest trainer Servinus hierna veel wisselen. Praeben en Genaro kwamen in het veld voor Magdy en Zion. Good old Jendro Halman maakte zijn opwachting voor de geblesseerde Daan Post. Tot slot vervingen Dave Brouwers en Giandro Kapel Wouter de Ligt en Milan Geertsma. Het spel werd er, zowel van Abcoude als Ouderkerk, niet beter op. Het duel sleepte zich naar het einde. Het einde van de wedstrijd was voor Abcoude. In de slotminuut was het Praeben Wolffgramm die een voorzet van Rick Berrevoets koeltjes afmaakte en de eindstand op 0-3 bepaalde. Tevreden met de overwinning maar toch met het gevoel dat het aanstaande zondag tegen Aalsmeer beter moet.