Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslag 12 juni 2022: FC Abcoude – Swift

14 juni 2022 12:15

Abcoude nog één stap verwijderd van promotie !

Vandaag de 1ste wedstrijd voor promotie naar de 2de klasse. Abcoude, de 2de van de 3de klasse D tegen Swift, de 4de van de 3e klasse C. Swift, een team wat de laatste tijd zeer goed presteerde. Het zal wel een onvoorspelbare wedstrijd worden zoals meestal in  dit soort ontmoetingen. Het missen van het kampioenschap is verwerkt en de pijlen zijn nu gericht op promotie. Verliezen is einde verhaal en zou een grote teleurstelling betekenen.

zondag1_1.JPG

zondag1_2.JPG

Om 14.00 uur werd er afgetrapt. Abcoude pakte vanaf het begin het initiatief en zocht de aanval. Dat betaalde zich al gauw uit. Een corner, genomen door Regilio stichtte veel verwarring voor het doel van Swift. Toen ook keeper Rien de Jong in de fout ging was het een koud kunstje voor Genaro Snijders om de bal binnen te tikken en Abcoude op voorsprong te zetten 1-0. Abcoude bleef met goede combinaties het doel van Swift zoeken. Maar al gauw bleek dat Swift een sterke tegenstander was en gevaarlijk op de counter. Na een half uur spelen breidde Abcoude de voorsprong uit. Een verre ingooi van Jendro Halman bereikte Zion Linger die prachtig de 2-0 binnen schoot.

Swift werd vanaf dat moment gevaarlijker en kwam vaker voor het doel van Abcoude. Een overbodige overtreding van Abcoude leverde een vrije trap op voor Swift. Spits Stijn van der Slot wist wel raad met dit buitenkansje en schoot fraai raak 1-2. Even was het chaos bij Abcoude. Swift kreeg weer een vrije trap maar tot ieders opluchting belandde de bal deze keer op de paal en kwam Abcoude goed weg. Zo ging de rust in met een verdiende voorsprong voor Abcoude. Ook na aanvang van de 2de helft koos Abcoude in eerste instantie voor de aanval.

zondag1_3.JPG

zondag1_4.JPG

zondag1_5.JPG

Al gauw bleek echter dat Swift meer aanvallender ging spelen. Trainer Servinus ging daarom wisselen. Zion Linger en Praeben Wolffgramm werden vervangen door Olivier Boontje en Giandro Kapel. De gelijkmaker kon echter niet uitblijven. Een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Abcoude betekende de 2-2. Abcoude bleef zich kleine kansjes scheppen maar de druk van Swift nam toe. Mo bleef het overzicht houden en hield Abcoude op de been.

Hét moment van deze spannende wedstrijd was aangebroken. Aanvoerder Genaro Snijders liet weer eens zijn klasse zien. Zelf de actie opzetten en fraai en onhoudbaar de 3-2 binnen schieten!

Nogmaals een wissel bij Abcoude. Micah, die al geel had werd gewisseld voor Mitchell van Pareen. Het werd aftellen geblazen voor spelers en publiek. Scheidsrechter van Genderen telde er liefst 8 minuten speeltijd bij. Houdt Abcoude stand? De laatste kans was voor Giandro Kapel. Een verre trap naar de helft van Swift werd een prooi voor Giandro. Hij was sneller dan keeper de Jong en dacht de bal in het lege doel  te deponeren. Met een knappe redding van de keeper ging het feest voor Giandro niet door.

Maar de winst was binnen! Een fantastische prestatie van team en begeleiding. Ook de steun van het publiek heeft hier aan bijgedragen. Nu op naar de finale van de nacompetitie!

Abcoude 2 heeft ook de finale gehaald van de nacompetitie. Gefeliciteerd!