Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslag 13 maart 2022: FC Abcoude – Zwaluwen Utrecht

15 maart 2022 11:00

Abcoude is het spoor bijster!

Abcoude wilde vandaag iets goedmaken na de teleurstellende nederlaag van vorige week. De uitdaging was simpel. Bij winst de koppositie en winnaar van de 1ste periode. Al in de 5de minuut kreeg Abcoude een goede kans. Op aangeven van Regilio Kranenburg schoot aanvoerder Genaro Snijders de bal hoog over. Het spel golfde op en neer met kleine mogelijkheden voor beide teams. In de 30ste minuut moest Genaro met een blessure afhaken. Hij werd vervangen door Praeben Wolffgramm. Kort voor rust was het raak voor Abcoude! Regilio bracht Praeben in stelling die keeper Hugo Martens van Zwaluwen kansloos liet.

afb_8.JPG

afb_9.JPG

afb_10.JPG

afb_12.JPG

1-0 en tijd voor de rust.

2de helft.

Terwijl veel supporters nog bezig waren om een biertje naar binnen te werken had Abcoude de stand al verhoogd naar 2-0. Een doelpoging van Praeben werd deels gekeerd door keeper Martens. Regilio kon simpel de 2-0 binnen tikken.

Niet veel later was het weer prijs voor Abcoude. Met een fraaie lob van Praeben gaf hij keeper Martens letterlijk het nakijken. 3-0 en wedstrijd gespeeld denk je dan. Ook nog nadat Zwaluwen via Geert Vocking even later de stand op 3-1 bracht.

De wedstrijd keerde hierna volledig. Abcoude moest achteruit en kwam nauwelijks nog aan aanvallen toe. Na 20 minuten scoorde Zwaluwen weer. Scheidsrechter de Wit keurde in eerste instantie de treffer goed, maar kwam op zijn beslissing terug na raadpleging van grensrechter Herman Rietvelt. Dit leidde tot het belagen en uitschelden van onze grensrechter door Zwaluwen supporters. Het brandje werd geblust en de wedstrijd kon gelukkig vervolgd worden.

afb_13.JPG

afb_14.JPG

afb_15.JPG

afb_17.JPG

afb_16.JPG

afb_18.JPG

Abcoude ging wisselen. Daan Post komt in het veld voor Olivier Boontje. Door blessures moesten korte tijd later Praeben en Regilio vervangen worden door Dave Brouwers en Nils Baltissen. De eindfase brak aan en het werd voor Abcoude hopen op een goed resultaat. Helaas. In de toegevoegde speeltijd (10 minuten) werd de stand door Zwaluwen met doelpunten van Adarghal en Ouald Chaib op 3-4 gebracht. Abcoude kreeg nog één kans op 1 wedstrijdpunt. Een vrije trap van Jendro werd door keeper Martens fantastisch gekeerd. Eindstand derhalve 3-4. Grote teleurstelling bij staf, spelers en supporters. Maar er is nog niets verloren. De competitie is pas op de helft! Kopjes omhoog en op naar de wedstrijd tegen Amsvorde.