Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslag Zondag 1

24 november 2021 20:00

21 november 2021: FC Abcoude – Roda ‘46

Afgelopen zaterdag was er de wedstrijd tegen Roda ’46 uit Leusden. De club die wij voor het laatst ontmoetten in het seizoen 2012-2013. De thuiswedstrijd op 16 september 2012 werd in 2 delen afgewerkt nadat de wedstrijd bij de stand 0-1 werd gestaakt door een blessure van de scheidsrechter. Het resterende deel werd op 21 oktober 2012 gespeeld.

Abcoude staat stevig op de 2de plaats!

Door de coronamaatregelen een wedstrijd met helaas weinig publiek. Abcoude startte geconcentreerd aan de wedstrijd. Dat leidde al na 5 minuten tot een voorsprong. Het was aanvoerder Genaro Snijders die snoeihard de bal achter keeper Stefan Houtveen schoot.

Het spel was veelbelovend en meerdere goals konden niet uitblijven. Roda bleef echter erg verdedigend spelen waardoor Abcoude weinig grote kansen kreeg.

Tot de 35ste minuut. Weer was het Genaro die nu de lat raakte waarna  Regilio Kranenburg uit de rebound de 2-0 liet aantekenen.

Met deze stand gingen de teams de rust in.

Abcoude bleef na de hervatting het doel van Roda opzoeken. Maar door het uitblijven van meer doelpunten werd het spel onzuiver en goede combinaties zeldzaam. Daarom ging trainer Servinus tot wisselen over.

Sander Snoek en Daan Aaftink maakten plaats voor resp. Gioney Capello en Nils Baltissen.

Dat betaalde zich al gauw uit. Het was in minuut 31 dat Nils Gioney lanceerde. Hij liet de achterhoede van Roda zijn hielen zien en tikte beheerst de 3-0 binnen.

Nog eenmaal werd er gewisseld.

Praeben Wolffgramm en Zion Linger kwamen in het veld voor Regilio Kranenburg en Genaro Snijders.

Er kwam geen verandering meer in de stand van deze sportieve wedstrijd met Abcoude als terechte winnaar.

Man of the match: Genaro.