Wedstrijdverslag Zondag 1

19 oktober 2021 12:00

17 oktober 2021: FC Abcoude – Amsvorde

Zwaar bevochten overwinning!

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Jendro Halman door onze voorzitter in het zonnetje gezet. Hij speelde zijn 150ste wedstrijd voor Abcoude. Proficiat Jendro.

17_okt_2.JPG

Amsvorde was naar Abcoude gekomen om wat goed te maken van de dikke nederlaag in 2020. Zij namen het initiatief zonder tot grote kansen te komen.

Kleine mogelijkheden voor beide ploegen die niets opleverden. Tot minuut 20 toen de wedstrijd plotseling een verrassende wending kreeg.

Eerst was het Regilio Kranenburg die na een combinatie met Jendro solo de 1-0 liet aantekenen. Even later was het weer raak.

Nils Baltissen liet na een pass van Jendro keeper Kyle Willemse van Amsvorde kansloos en bracht en de stand op 2-0.

Abcoude zat plotseling goed in de wedstrijd en schiep meerdere kansen op een hogere score. Jendro raakte nog een keer de lat alvorens Lars Beukeboom met zijn eerste doelpunt van dit seizoen Abcoude op 3-0 zette.

Terwijl iedereen al dacht dat dit ook de ruststand zou worden was het plotseling Amsvorde dat via Danny de Graaf iets terug deed.

Ruststand 3-1. En nog niets aan de hand toch denk je dan.

Een kwartier na rust was het plotseling Franklin Harmsen van Amsvorde die uit een corner de 3-2 binnenwerkte en er weer een echte wedstrijd van maakte.

Abcoude ging wisselen.

Minuut 65, Dave Brouwers voor Johannes.

Minuut 72, Praeben Wolffgramm voor Sander.

Amsvorde voelde dat er wat te halen viel en zette een tandje bij.

Abcoude had het moeilijk ondanks dat Gioney nog een keer de lat trof.

Het werd nagelbijten voor de supporters!

Tot de 89ste  minuut. Het moment van Praeben! Hij legde een “bergkampje” op de mat.

Dolde eerst zijn tegenstander met een prachtige actie en schoot vervolgens hard en loepzuiver de bal in het dak van het Amsvorde doel. 4-2 en wedstrijd beslist.

Dat vond ook scheidsrechter Snoek die kort hierna de wedstrijd beëindigde.

Man of the match: Lars Beukeboom.

Opstelling Abcoude: Mo el Kourai,  Lars Beukeboom, Rick Berrevoets, Daan Aaftink, Jendro Halman, Gioney Capello, Nils Baltissen, Jerrel Joval, , Regilio Kranenburg, Johannes Henkel, Sander Snoek.

Wissels: Praeben Wolffgramm, Olivier Boontje, Mats van der Heijde, Dave Brouwers, Diego dos Santos, Damian Bon.