Facebook Toestaan Niet toestaan

Moeizame zege op hekkensluiter!

19 maart 2024 9:00

Vorige week had SDZ met 8-1 verloren van Antibarbari. Dat zal wel een makkelijk middagje worden ging Abcoude vanuit. Maar daar dacht SDZ anders over. Vanaf het begin van de wedstrijd werd er door SDZ om elke bal gestreden. Abcoude kwam niet in zijn spel. Toch kwam Abcoude, zoals zo vaak, al vroeg aan de leiding. Een lange pass vanuit onze achterhoede op Giandro Kapel werd door hem onhoudbaar achter de SDZ keeper geschoten 1-0.

In de 20ste minuut werd de voorsprong uitgebreid. Magdy Ibrahim rondde een combinatie met Milan Geertsma keurig af: 2-0. SDZ kwam sporadisch voor het doel van Abcoude. Dat leidde echter niet tot kansen. Het aantrekkelijke begin van Abcoude stokte en de wedstrijd liep zonder vermeldenswaardige momenten naar de rust. In de 44 ste minuut was Abcoude nog dichtbij een grotere voorsprong toen Magdy op de lat schoot.

Abcoude begon de tweede helft met Mats van der Heijde voor Gylian Water. Er gebeurde niet veel voor beide doelen. Abcoude was met Jerrel Joval en Milan Geertsma nog dichtbij de 3-0 maar de 17-jarige keeper Milan Roersma stond met goede reddingen in de weg. In de 69ste minuut kwam Sander Snoek in het veld voor Milan Geertsma. Uit het niets kwam SDZ dichter bij. Jereno Blankendal frommelde de bal achter Niels 2-1. De vreugde bij SDZ duurde slechts één minuut. Een overtreding op Giandro leverde Abcoude een strafschop op. Jendro Halman plaatste zich achter de bal en schoot keihard en loepzuiver Abcoude naar 3-1.

17mrt24_3.JPG

17mrt24_4.JPG

17mrt24_2.JPG

SDZ was nog een keer dreigend maar Niels zorgde er voor dat SDZ niet weer kort bij kwam. Onze spitsen Giandro en Sander kregen nog dotten van kansen op een grotere uitslag maar wisten het doel van SDZ niet meer te vinden. Het lukte op de valreep van de wedstrijd alleen Jeroen Malotaux nog met een prachtige actie de 4-1 op het scoringsbord te zetten.

Abcoude bracht nog een aantal wissels in het veld. Ian Blom, David Goudkamp en de jarige Mick Veldman (18) kwamen in het veld voor Jerrel Joval, Giandro Kapel en Jeroen Malotaux.

De eindstand doet vermoeden dat het een makkelijk middagje was. Niets is echter minder waar!

Zondag a.s. met de bus naar Vlaardingen voor de lastige wedstrijd tegen VFC!