Facebook Toestaan Niet toestaan

MO15-1 naar het VoetbalTalentenToernooi Jeugd NK!

13 maart 2024 8:45

Afgelopen zondag 10 maart heeft de MO15-1 deelgenomen aan het VoetbalTalentenToernooi in Noordwijkerhout. Tijdens dit toernooi wordt er in alle districten gestreden om een ticket voor het Nederlands kampioenschap in Roosendaal.

Abcoude begon het toernooi sterk en behaalde 10 punten na vier poulewedstrijden. De laatste poulewedstrijd tegen het sterke Graaf Willem 2, dat bovenaan stond met 12 punten, zou een uitdaging worden. Een  overwinning was nodig om de poule te winnen en een NK-ticket te  bemachtigen. De eerste helft eindigde zonder doelpunten en Abcoude kwam twee keer goed weg. De tweede helft startte Abcoude met meer energie en dat werd beloond: Charlotte bleef rustig in de één op één met de keeper en schoot raak. Hierna moest er met man en macht voorkomen worden dat de gelijkmaker zou worden gescoord. Graaf Willem 2 drong aan en werd gevaarlijk met o.a. zeer goed genomen corners. Abcoude toonde echter wilskracht en bleef constant druk vooruit houden. Toen klonk het verlossende fluitsignaal en wisten de speelsters dat het NK-ticket binnen was!

Ondanks de blijdschap dat het NK-ticket binnen was, moest het team gefocust blijven voor de finale tegen de nummer 1 van de andere poule, DSVP MO15-1. Het was een zeer spannende wedstrijd met kansen aan beide zijden. DSVP was dichtbij de eerste treffer, maar de lat bracht redding voor Abcoude. Na een goed uitgespeelde aanval schoot Charlie na goed terugleggen van Xaviënne de 1-0 binnen, wat tevens de ruststand was. De tweede helft drong DSVP aan en met nog 2 minuten te spelen kregen ze een vrije trap op de rand van de 16 meter. De bal vloog richting kruising maar invalkeepster Tyske bracht geweldig redding en Abcoude wist de bal weg te werken. Kort daarna floot de scheidsrechter af en barstte de feestvreugde los!