Facebook Toestaan Niet toestaan

Abcoude geeft onnodig de winst uit handen

5 maart 2024 10:30

3 maart 2024: FC Abcoude - D.C.G.
DCG heeft in 2024 een aardige serie gespeeld waaronder een 3-0 zege op Antibarbarie. Ook onze wedstrijd in 2023 tegen DCG liet zien dat wij vandaag een sterke tegenstander treffen. Dus de mouwen opstropen en een goed vervolg geven aan de wedstrijd tegen Martinus.

Doordat de wedstrijd Abcoude 2 – DCG 2 tumultueus eindigde door het wangedrag van DCG begon de wedstrijd Abcoude 1-DCG 1 pas om half drie. In het eerste half uur was van krachtsverschil geen sprake. Behoudens een kans voor DCG na een fout in onze verdediging. Niels redde Abcoude van een vroege achterstand. In de 33de minuut een goede gelegenheid voor Giandro Kapel die binnen het strafgebied werd onderbroken. Wel of niet binnen het strafschopgebied? Scheidsrechter besliste buiten de zestien. Even later schoot Jerrel Joval keihard op de lat. Abcoude begon wakker te worden!

ZON1_-_mrt3_1.JPG

ZON1_-_mrt3_2.JPG

ZON1_-_mrt3_3.JPG

ZON1_-_mrt3_4.JPG

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. Weinig spektakel! Na een kwartier de eerste wissels van Abcoude. Regilio Kranenburg en Milan Geertsma kwamen voor Sander Snoek en Jeroen Malotaux. In de 67ste minuut een goede kans voor Regilio na een assist van Giandro. Keeper Marcel Ons redt. Even later moest Regilio met een blessure alweer naar de kant. Job Vermeulen verving hem. In de 73ste minuut was het bingo voor Abcoude. Guylian Water zette Abcoude, na een goede pass van Job op verdiende voorsprong: 1-0.

ZON1_-_mrt3_10.JPG

Abcoude bleef het doel van DCG zoeken maar verwaarloosde de verdediging. Dat werd al gauw afgestraft. In de 83ste minuut bracht Tara Looijen, geheel vrijstaand DCG naast Abcoude: 1-1. Nog erger werd het in de 86ste minuut. Aanvoerder El Haddadi maakte uit een corner de winnende traffer voor DCG: 1-2. In een tijdsbestek van 15 minuten van winst naar verlies! Is Abcoude niet in staat een voorsprong over de meet te brengen? Mannen, zondag de schouders eronder tegen SO Soest!