Facebook Toestaan Niet toestaan

Abcoude op karakter langs sterk Sporting Martinus!

28 februari 2024 9:00

25 februari 2024: Abcoude – Sporting Martinus. Vandaag de return tegen Sporting Martinus.
De nummer 7 (Abcoude) tegen de nummer 3 (SP Martinus). Sp. Martinus speelde afgelopen weekend gelijk tegen Antibarbari, terwijl Abcoude kansloos onderuit ging bij De Meer. Hopelijk zien we vandaag een ander Abcoude! Om de aansluiting met de middenmoot te behouden is een overwinning nodig. Het belooft een spannende partij te worden!

Beide teams kozen de aanval wat in het begin slechts resulteerde in corners. In de 27ste minuut kwam Abcoude met een merkwaardig doelpunt op voorsprong. Een verre ingooi van Jendro Halman werd door Giandro Kapel met het hoofd verlengd naar Jerrel Joval die keeper Hovenkamp met een rake kopbal kansloos liet. 1-0. Abcoude speelde een frisse partij wat in de 34ste minuut weer resultaat opleverde. Een perfecte dieptepass van Sander Snoek werd door Giandro Kapel koeltjes afgewerkt. 2-0. Magdy had het op slag van rust nog mooier kunnen maken. Dat mislukte echter. Met deze stand ging de rust in. Niet met een gerust gevoel gezien het spel van Sporting.

zon1_25feb_2.JPG

zon1_25feb_3.JPG

zon1_25feb_4.JPG

Abcoude begon met een wissel aan de tweede helft. Guylian Water, die in de eerste helft een gele kaart had opgelopen, werd vervangen door Mats van der Heijde. De krachtsverhouding kantelde in het voordeel van Sp. Martinus. Abcoude beperkte zich noodgedwongen tot verdedigen. Het werd rommelig ook door de vele overtredingen en de gele kaarten die scheidsrechter van Genderen uitdeelde. Onze verdediging, met aan het hoofd Niels Neering gaf geen krimp. In de 68ste minuut ging het toch mis voor Abcoude. Sam Honsdrecht bracht Sp.Martinus terug in de wedstrijd. Het vlagsignaal van Herman voor buitenspel vond geen genade bij de scheidsrechter. 2-1.

Abcoude ging wisselen. Dave Brouwers, Tom Paulissen en David Goudkamp kwamen voor de “uitgeputte” spelers: Sander Snoek, Jeroen Malotaux en Magdy Ibrahim. Ook Milan Geertsma maakte nog een voorzichtige rentree. Abcoude haalde na 100 minuten de eindstreep en boekte een schitterende overwinning.