Facebook Toestaan Niet toestaan

Geen tweede stunt van Abcoude

14 februari 2024 19:15

11 februari 2024. De Meer – FC Abcoude. Vandaag weer een nieuwe uitdaging! Nu tegen De Meer, gedeeld bovenaan met Sp. Martinus. Beiden met 30 punten. Abcoude, nog steeds geteisterd door veel blessures, begon goed aan de wedstrijd. De eerste grote kans was in de 14de minuut dan ook voor Abcoude.

Magdy Ibrahim kwam na een lange rush oog in oog met keeper Diouff die met een goede redding een achterstand voor De Meer voorkwam. Het was dan ook tegen de verhouding in dat De Meer op voorsprong kwam. Dino Janssen gaf de bal, na een scrimmage voor het Abcoude doel het laatste tikje. 1-0. Het spel speelde zich in de eerste helft voornamelijk af op het middenveld met weinig kansen voor beide teams.

Op slag van rust kreeg De Meer nog een goede mogelijkheid. Damian Bon bracht redding en voorkwam daarmee een grotere voorsprong voor De Meer. Die kwam er wel vlak na rust. Damian raakte de bal volkomen verkeerd en Ayyoub Bouinin kon eenvoudig de bal in het lege doel schieten: 2-0.

De Meer werd sterker en Abcoude ging in de 60ste minuut wisselen voor een beter resultaat. Dave Brouwers, Milan Geertsma en Jessey Tuffour kwamen in het veld voor Tom Paulissen, Jerrel Joval en Magdy Ibrabhim. Het mocht helaas niet baten. De Meer kwam in de 70ste minuut zelfs op 3-0. Het was weer Bouinin die de 3-0 voor zijn rekening nam en daarmee feitelijk de wedstrijd besliste.

Het werd eventjes, geheel onnodig wat onvriendelijk op het veld. Het noopte scheidsrechter Jongejan, die een goede wedstrijd floot wat gele kaarten uit te delen. Vlak voor tijd bepaalde aanvoerder Rivaldo Blijd de eindstand op 4-0. De teleurstelling was uiteraard groot bij Abcoude. Zondag 25 februari de kans op revanche als Sporting Martinus op bezoek komt.