Facebook Toestaan Niet toestaan

Zure nederlaag voor Abcoude

31 januari 2024 22:30

Verslag zondag 1: 28 januari 2024: Abcoude – S.D.O. Na een zeer geslaagd trainingskamp in Antwerpen met een oefenwedstrijd tegen Surhusterfaen, 3-2 verlies, en in Abcoude een oefenwedstrijd tegen Wartburgia, 3-0 winst, vandaag de herstart van de competitie. Voor Abcoude de kans om in de stand op gelijke hoogte te komen met SDO. De motivatie was na de prijs voor sportteam 2023 natuurlijk optimaal.

Dat bleek al direct na de aftrap. Abcoude zocht de aanval en was na vijf minuten al dicht bij een voorsprong. Giandro Kapel ging op snelheid op het doel van SDO af maar werd in het strafschopgebied onreglementair gestuit. Strafschop dacht iedereen. Scheidsrechter Ozyar zag het echter anders.

zondag_1.JPG

zondag_2.JPG

zondag_3.JPG

In de 10de minuut kwam de voorsprong er toch. Op aangeven van Giandro was het Job Vermeulen die de 1-0 liet aantekenen. Beide teams kregen in de eerste helft nog kansen maar de keepers stonden met goede reddingen verdere doelpunten in de weg. Abcoude ging met een goed gevoel rusten.

Het eerste kwartier van de tweede helft was voor SDO maar onze achterhoede gaf vooralsnog geen krimp. In de 60ste minuut ging Abcoude wisselen. Jendro Halman en Gianni Refos kwamen voor Regilio Kranenburg en Olivier Boontje. In de 69ste minuut kwam SDO tegen de verwachting in op gelijke hoogte door Mervelinio Olijfveld: 1-1.

zondag_4.JPG

zondag_5.JPG

zondag_6.JPG

Abcoude ging nogmaals wisselen. Daan Aaftink en Dave Brouwers vervingen Mats vd Heijden en Jerrel Joval. Abcoude ging op zoek naar de overwinning! Het was echter SDO dat met een prachtig doelpunt van Mike van ‘t Land op voorsprong kwam. 1-2. SDO ging met alle middelen de voorsprong verdedigen en kwam nauwelijks nog op de helft van Abcoude. Het werd hectisch voor het doel van SDO. Zelfs 11 minuten extra speeltijd hielpen Abcoude niet aan de gelijkmaker. Keeper Martijn Kramer werd de held van SDO. Met onmogelijke reddingen trok hij de voorsprong voor SDO over de streep.

zondag_7.JPG

zondag_8.JPG

zondag_10.JPG

Basis Abcoude
Niels Neering, Lars Beukeboom, Jerrel Joval, Regilio Kranenburg, Magdy Ibrahim, Job Vermeulen, Mats van der Heijde, Jessey Tuffour, David Goudkamp, Giandro Kapel, Olivier Boontje.

Wissels Abcoude
Jendro Halman, Gianni Refos, Daan Aaftink, Dave Brouwers.

Programma 4 februari 2024:
Antibarbari 1 – FC Abcoude 1, 14.30 uur.
Vertrek per touringcar om 12:00 uur. Supporters kunnen meerijden, aanmelden is wel nodig: [email protected]