Facebook Toestaan Niet toestaan

Nieuwjaarswedstrijd Zondag 1 - Wartburgia

16 januari 2024 11:45

Na een zeer geslaagd trainingskamp in Antwerpen met een oefenwedstrijd tegen Surhusterfaen (3-2 verlies), vandaag een oefenwedstrijd tegen Wartburgia. Evenals Abcoude 2de klasser maar dan op zaterdag. Het was Wartburgia dat in de eerste helft de betere was, maar voor het doel van Abcoude geen raad wist met de gecreƫerde kansen. Ook Damian van Dijk, die vandaag ons doel verdedigde stond enkele keren een voorsprong van Wartburgia in de weg.

Het was zelfs Abcoude dat in de 20ste minuut op voorsprong kwam. David Goudkamp gaf vanaf rechts een goede voorzet die door Regilio Kranenburg werd afgerond, 1-0. Abcoude ging nu beter spelen en kwam tot meer kansen. Zo was er een lob van Dave Brouwers die net over ging.

nieuwjaarswedstrijd_1.JPG

nieuwjaarswedstrijd_2.JPG

Na rust bleef Abcoude de betere ploeg en kwam in de 52ste minuut verdiend op een 2-0 voorsprong. Het was wederom Regilio die de keeper van Wartburgia kansloos liet. Aanvoerder Job Vermeulen bepaalde tenslotte in de 55ste minuut de eindstand op 3-0. Een verdiende en nuttige overwinning.

“Antwerpen” heeft aangetoond dat het met de conditie wel goed zit. Nu nog werken aan het wedstrijdritme en dan met veel vertrouwen naar de wedstrijd tegen De Meer, de nummer 2 in de competitie.