Facebook Toestaan Niet toestaan

Abcoude pakt kostbare punten!

12 december 2023 18:30

10 december 2023: Hooglanderveen – Abcoude. De laatste wedstrijd van 2023! Kunnen wij dit jubileum- en kampioensjaar afsluiten met een overwinning? Dan moet er gewonnen worden van Hooglanderveen, de nummer 11 van de 2de klasse. Niet onmogelijk, maar ook Hooglanderveen kan de punten goed gebruiken. Helaas missen we vandaag een rits geblesseerde spelers.

Vanaf het begin van de wedstrijd lag het initiatief bij Abcoude. Dat ging gepaard met een aantal goede kansen waarmee slordig werd omgesprongen. Hooglanderveen speelde op de counter en was in de 39ste minuut dichtbij een doelpunt. Jerrel Joval werkte de inzet van Menno Bos echter net voor de doellijn weg. Ruststand dus 0-0.

Bij aanvang van de tweede helft kwam Jeroen Malotaux in het veld voor Magdy Ibrahim. Abcoude kwam in de 47ste minuut op de verdiende voorsprong. Giandro Kapel omspeelde keeper Thomas Peters en zette de 0-1 op het scorebord. In de 70ste minuut wisselde Abcoude Olivier Boontje voor Tom Paulissen. In de 71ste minuut vergrootte Abcoude de voorsprong. Jerrel Joval schoot van afstand een vrije trap binnen 0-2. Zijn eerste doelpunt van dit seizoen! Hooglanderveen gaf de moed niet op en deed in de 80ste minuut nog iets terug. Jason Eilbracht ronde een aanval via links bij de tweede paal netjes af 1-2. Het was voor Hooglanderveen het sein om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Door de vele onderbrekingen tijdens de wedstrijd telde scheidsrechter van Hamersveld er liefst 7 minuten bij. Dus nog tijd genoeg voor Hooglanderveen. Abcoude hield echter stand en schreef 3 kostbare punten bij! Met 16 punten uit 11 wedstrijden mogen we tevreden zijn met de huidige resultaten.

Aansluiting met de middenmoot van de pittige 2de klasse B.

Nu eerst 3 weken rust en vertier. Ook voor de geblesseerden de tijd om weer fit te worden. Iedereen prettige feestdagen en tot ziens op de nieuwjaarsreceptie.