Facebook Toestaan Niet toestaan

Abcoude haalt uit!

31 oktober 2023 22:45

Wedstrijdverslag 29 oktober 2023: SDZ – Abcoude. Vandaag een tegenstander die wij voor het laatst ontmoet hebben in het seizoen 2018-2019 in de 2de klasse. Thuis met 1-0 en uit met 3-1 verloren. SDZ werd kampioen en promoveerde. Abcoude degradeerde naar 3de klasse.
Dat is dus verleden tijd. Vandaag de kans op revanche en op de ranglijst te stijgen.

Abcoude kwam flitsend uit de startblokken. Het was na 4 minuten al raak. Keeper El Hachmi liet een voorzet van Magdy Ibrahim uit zijn handen vallen waar Regilio Kranenburg wel raad mee wist en Abcoude op voorsprong zette 0-1. De wedstrijd ging hierna gelijk op met aan beide zijden enkele kansjes. Abcoude was slordig en kwam weinig aan goede aanvallen toe. Het was dan ook niet verrassend dat SDZ na 20 minuten door Mariano Olf gelijkmaakte 1-1. In de 35ste  minuut dan toch een goede aanval van Abcoude. Sander Snoek wist met een subtiel hakje Job Vermeulen te bereiken die de keeper van SDZ kansloos liet 1-2.

Abcoude pakte het na de rust beter aan! SDZ kwam er nog nauwelijks aan te pas. Kort na de hervatting werden Sander Snoek en Magdy Ibrahim vervangen door Milan Geertsma en Giandro Kapel. Abcoude ging nog aanvallender spelen. Er braken enkele productieve minuten aan. Eerst was het Job, goed aangespeeld door Milan, die zijn tweede doelpunt maakte 1-3. Vervolgens was het Milan Geertsma die een combinatie met Regilio afrondde 1-4. SDZ kwam niet meer voor het doel van Abcoude en het was wachten op meer doelpunten. In de 71ste minuut was het de beurt aan Giandro die Abcoude naar 1-5 schoot.

Abcoude wisselde nog enkele spelers. Jort van der Woude en Jendro Halman kwamen nog in het veld. Kort voor het eindsignaal was het Job die op rechts opstoomde naar het doel van SDZ en de bal keurig overspeelde naar Jendro die de eindstand op 1-6 bepaalde.

Wij staan nu op een keurige 6de plaats met 7 punten. Zondag de mogelijkheid om nog verder te stijgen als VFC op bezoek komt.