Facebook Toestaan Niet toestaan

Eerste overwinning Abcoude!

24 oktober 2023 14:45

Wedstrijdverslag 22 oktober 2023: D.C.G – FC Abcoude. Zowel DCG als Abcoude konden de punten wel gebruiken. Beide clubs haalden afgelopen zondag hun eerste punt en waren vandaag gebaat bij een overwinning. Dat was duidelijk te merken aan de inzet die beide teams op de mat legden. De eerste echte kans was in de dertiende minuut voor Abcoude.
De inzet van Regilio Kranenburg werd door keeper Muhamed El Harbouj gekeerd. DCG was in de eerste helft de meest aanvallende ploeg maar de defensie van Abcoude gaf geen krimp.

Niels Neering moest pas na een half uur handelend optreden bij een inzet van DCG. De rust ging dan ook in met de brilstand. 0-0.

Bij aanvang van de tweede helft wisselde Abcoude Stije Jaarsma voor Jerrel Joval. Nadat Sander Snoek dichtbij een treffer was lukte het Job Vermeulen wel. Hij ronde in de 62ste minuut een voorzet van Magdy Ibrahim af. 0-1.

Abcoude ging nogmaals wisselen. Milan Geertsma kwam voor Sander Snoek. DCG gaf zich nog niet gewonnen. Niels moest met een geweldiige redding voorkomen dat DCG op gelijke hoogte kwam. Abcoude kwam onder druk te staan en bracht in de 75ste minuut nog enkele wissels in. Jort vd Woude, Giandro Kapel en Jendro Halman vervingen Magdy, Gianni en Job. Met een schot voorlangs ons doel was DCG nog een keer gevaarlijk. Na 98 minuten vond scheidsrechter Helgering het welletjes en kon Abcoude een verdiende zege bijschrijven.