Facebook Toestaan Niet toestaan

Abcoude laat punten liggen

17 oktober 2023 11:45

Wedstrijdverslag 15 oktober 2023: Abcoude – SO Soest. De laatste wedstrijd tegen Soest was op 26 mei 2019: SO Soest-Abcoude 2-1. De wedstrijd eindigde destijds met verlies voor Abcoude en betekende tevens degradatie naar de derde klasse. Na vier seizoenen zijn weer terug in de vertrouwde 2de klasse. De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor Abcoude. Na kansen voor Wouter de Ligt en Zion Linger was het in de 10de minuut al kassa voor de rood/blauwen. Sander Snoek ronde af na assist van Magdy Ibrahim. 1-0.
In de 25ste minuut een grote kans voor Soest. Jim van den Berg stuitte echter op keeper Niels Neering van Abcoude.

Een grote tegenvaller voor Abcoude was het uitvallen van Zion Linger. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Hij werd vervangen door Tom Paulissen. In de 39ste minuut vergrootte Abcoude de voorsprong  door Olivier Boontje. 2-0. Met deze stand werd er gerust.

Na de hervatting was het Soest dat het betere van het spel had en in de 60ste minuut door Ilias Bezzahi de aansluitingstreffer scoorde. 2-1. Abcoude ging hierna wisselen. Jerrel Joval, Regilio Kranenburg en Giandro Kapel kwamen voor Magdy Ibrahim, David Goudkamp en Stije Jaarsma. Soest bleef de betere en kreeg loon naar werken. Een overtreding van Mats van der Heijden binnen de zestien leverde Soest een strafschop op die door Ilias Bezzahi werd benut. 2-2. Jammer dat de sportieve wedstrijd nog een vervelend staartje kreeg. Een discussie tussen scheidsrechter Midden en trainer Slop van Abcoude leidde tot het wegzenden van onze trainer. Er veranderde niets meer aan de stand. Daar konden beide teams achteraf wel tevreden mee zijn.