Facebook Toestaan Niet toestaan

Moeilijke middag voor Abcoude

3 oktober 2023 13:30

1 oktober 2023: Sporting Martinus – FC Abcoude.
De laatste ontmoeting met Sporting Martinus was in het seizoen 2019-2020 in de derde klasse. Thuis 2-1 winst. In Amstelveen echter 4-0 verlies.
Vorige week boekte Martinus een knappe 0-1 overwinning bij Roda ’23.
Stralend weer en veel publiek waren de ingrediënten voor een leuke wedstrijd.

Abcoude begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg al gauw een paar goede mogelijkheden om de leiding te nemen. Eerst was het Milan Geertsma die op keeper Sharique Hovenkamp stuitte. Vervolgens kreeg Zion Linger twee zeer goede kansen. Helaas zonder resultaat. Dan gaat de voetbalwet in werking treden en maakt de tegenstander de kansen wel af. In de 17de minuut was het Siem Klok die Martinus aan de leiding bracht. 1-0. Martinus nam het initiatief over en maakte het de achterhoede van Abcoude erg moeilijk. Het was in de 21ste minuut weer raak voor Martinus. Broos Krijger profiteerde van zwak verdedigen en bracht Martinus op 2-0. In de resterende minuten van de eerste helft kregen beide partijen nog goede scoringsmogelijkheden. Milan Geertsma kreeg nog een goede kans, maar de uitstekende keeper van Martinus redde fraai. Ruststand dus 2-0.

Martinus bleef bij het begin van de tweede helft de betere ploeg. Het was voor trainer Sven Slop het signaal om te wisselen. Jort vd Woude, Giandro Kapel, Mats vd Heijde en Milan Geertsma werden vervangen door Wouter de Ligt, Regilio Kranenburg, Jeroen Malotaux en Magdy Ibrahim. In de 15e minuut bracht Magdy Ibrahim weer hoop in de harten van de Abcouder aanhang met de 2-1. Het veranderde echter niet veel aan de krachtsverhoudingen. Het bleef kansen regenen voor Martinus. Maar de afwerking liet gelukkig te wensen over. Abcoude ging nog een keer wisselen om tenminste 1 punt mee te nemen uit Amstelveen. David Goudkamp kwam voor Gianni Refos. Het bleef echter bij 2-1 voor Sporting Martinus. Een dik verdiende overwinning!

Na twee wedstrijden blijkt dat de 2de klasse wel van een ander niveau is dan de derde klasse. Grote uitslagen, zoals in het vorig seizoen komen niet voor. De tegenstanders zijn gelijkwaardig aan elkaar! Vol vertrouwen dat Abcoude snel aanhaakt bij het 2de klasse peil.

Basis Abcoude
Niels Neering, Jerrel Joval, Lars Beukeboom, Milan Geertsma, Jendro Halman, Gianni Refos, Job Vermeulen, Zion Linger, Giandro Kapel, Mats van der Heide, Jort vd Woude.

Wissels Abcoude
Regilio Kranenburg, Magdy Ibrahim, Wouter de Ligt, Tom Paulissen, David Goudkamp, Jeroen Malotaux, Damian Bon.

Programma
Zondag 8 oktober 2023 geen wedstrijd vanwege ons jubileum en de viering van de opening van het nieuwe clubhuis.

Zondag 15 oktober 2023: Abcoude – SO Soest, 14.00 uur.