Facebook Toestaan Niet toestaan

Geen winst bij terugkeer in 2de klasse

26 september 2023 22:15

24 september 2023: Abcoude – Antibarbari. 2-3. Rotterdamse Studenten Voetbalvereniging Antibarbari. Vorig seizoen gespeeld voor promotie naar de 1ste klasse. In de halve finale uitgeschakeld door Geldrop na strafschoppen. Antibarbari is een boek uit 1520 van Erasmus en betekent vrij vertaald “Het boek tegen de onbeschaafden”. Tot zover de geschiedenis van deze club.

De verwachting is dat deze club dit seizoen hoge ogen gaat gooien. Vanaf de aftrap waren het de bezoekers die het initiatief namen maar niet tot echte kansen kwamen. Ook Abcoude kreeg door Milan Geertsma twee keer een goede kans maar wist niet te scoren. De voorsprong voor de Rotterdammers kwam toch onverwachts. Slecht verdedigen bij Abcoude gaf Joey Barendse van Antibarbari een niet te missen kans die hij dankbaar accepteerde. 0-1. De gasten lieten hierna Abcoude het spel maken en kwamen met vlijmscherpe uitvallen tot doelrijpe kansen. In de 32ste minuut vergrootte Antibarbari de voorsprong door Borg Knijnenburg naar 0-2. Abcoude deed even later wat terug. Een goede voorzet van Regilio Kranenburg werd door David Goudkamp knap afgerond:1-2. De vreugde was van korte duur. Antibarbari kreeg in de 41ste minuut een cadeautje van scheidsrechter Zuidam. Een tackel van Wouter de Ligt werd door de scheidsrechter bestraft met een strafschop. Cas Devilee bracht de stand op 1-3. Tevens de ruststand.

Abcoude begon de tweede helft met verse krachten. Zion Linger en Job Vermeulen kwamen in het veld voor Jeroen Malotaux en Jort vd Woude. Al in de 53ste minuut kwam Abcoude voor de tweede keer dichterbij. Milan Geertsma bracht met een rake trap de hoop op een beter resultaat terug: 2-3. Even later was het bijna weer raak voor Abcoude. Uit een pass van Zion Linger trof Regilio Kranenburg de paal. Abcoude wisselde nogmaals. Tom Paulissen en Gianni Refos vervingen Jendro Halman en David Goudkamp. Het mocht niet meer baten. Antibarbari ging vrolijk naar huis, mede door de stand in de Johan Cruyff Arena.