Facebook Toestaan Niet toestaan

ZON 1 wedstrijdverslag 9 september 2023: Argon - Abcoude

14 september 2023 15:30

Geen loon naar werken voor Abcoude. Vandaag de 2de wedstrijd in de bekercompetitie tegen Argon uit Mijdrecht.
Een sterke tegenstander uit de 1ste klasse zaterdag.
Een fusieclub bestaande uit Stormvogels, VV Mijdrecht en SV Midreth.

Een club met een rijke palmares.
In 2007 algemeen landskampioen van de amateurs na twee beslissende wedstrijden tegen IJsselmeervogels.
In 2005 en 2007 algemeen zondag kampioen.

Vorig jaar in de 1ste klasse geƫindigd als 9de met de opmerkelijke cijfers: 12 gewonnen, 0 gelijk en 14 verloren wedstrijden.

In een verzengende hitte werd er om half drie afgetrapt. Al na 3 minuten kwam Abcoude op voorsprong. David Goudkamp passeerde van 20 meter doelman Doezeman van Argon 0-1. Argon kwam al gauw langszij, maar onze Herman was zeer attent. Op zijn advies keurde scheidsrechter Greveling de treffer af. In de 30ste minuut was het toch via Erkelly de Sa raak voor Argon 1-1. Abcoude kreeg in het laatste kwartier van de 1ste helft nog goede kansen voor Milan Geertsma en Olivier Boontje. Zodoende ging de noodzakelijke rust in met een gelijke stand.

Abcoude bleef in de 2de helft de betere ploeg en kreeg ook de kansen op een verdiende voorsprong. Die kwam er ook in de 20ste minuut. Jort van der Woude kwam alleen voor Doezeman en bracht Abcoude op 1-2. Zijn 1ste  doelpunt voor Abcoude 1. Het was voor Argon het sein om Abcoude onder druk te zetten. Er kwamen grote kansen voor Argon maar de paal en Niels stonden vooralsnog succes in de weg. In de 80ste minuut was het toch raak voor Argon. Max Oliemans zorgde voor de gelijkmaker 2-2.

Maar een voetbalwedstrijd duurt tegenwoordig langer dan de standaard 90 minuten. In de extra tijd kwam Argon op de onverdiende winst. Een voorzet van Bergkamp kwam op de arm van Abcoude verdediger Vermeulen waarna Justin Schouten van Argon de strafschop onberispelijk benutte 3-2.

Volgende week nog de onbelangrijke wedstrijd tegen CSW. Maar Abcoude gaat met veel vertrouwen op naar de competitie in de 2de klasse.