Facebook Toestaan Niet toestaan

ZON 1 wedstrijdverslag 2 september 2023: Abcoude – Breukelen

4 september 2023 18:45

Na het kampioenschap in de derde klasse en een aantal nuttige oefenwedstrijden, speelde Abcoude vandaag de eerste serieuze wedstrijd in het bekertoernooi tegen Breukelen.
FC Breukelen is ontstaan in 2007 uit een fusie tussen Nijenrodes en CSV Vitesse. In 2022 degradeerde Breukelen naar de 2de klasse. In de competitie 2022-2023 als 2de geëindigd achter BFC. In de nacompetitie voor promotie verloren zij van Jong Holland uit Alkmaar.
Breukelen speelt dus komend seizoen in de 2e klasse zaterdag. Onze accommodatie was klaar om gasten en supporters, na een bouwperiode van een jaar, met trots te ontvangen. Scheidsrechter Dorrestijn floot precies om 5 uur voor de aftrap. Eerst maar eens kijken hoe onze spelers de feestweek hadden verwerkt.

Het team bestond vandaag grotendeels uit de bekende spelers van vorig seizoen met Jendro Halman als (nieuwe)aanvoerder.

Abcoude had er zin en begon fris en enthousiast aan de wedstrijd. Van krachtsverschil was geen sprake en het werd een leuke wedstrijd met kansen over en weer. Het was Breukelen dat kort voor rust op voorsprong kwam en met de 0-1 ging rusten.

ZON1_sep2_1.JPG

ZON1_sep2_2.JPG

ZON1_sep2_3.JPG

In de 2de helft ging trainer Sven Slop veel wisselen om ook andere spelers nog aan het werk te zien. Abcoude kreeg de betere kansen maar het was weer Breukelen dat scoorde en de stand op 0-2 bracht. Abcoude kwam door Sander Snoek nog terug tot 1-2 maar daar bleef het helaas bij. Breukelen ging met de winst strijken. Een gelijkspel had Abcoude zeker verdiend!