Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag zondag 1: FC Abcoude – Amsvorde.

1 juni 2023 22:30

Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen 2022-2023. Het jaar van het kampioenschap en promotie naar de 2de klasse. Met prachtige (rapport)cijfers: 23 overwinningen, 1 nederlaag, 69 punten. Doelpunten voor 104. Doelpunten tegen 10. Wedstrijden zonder tegendoelpunten (clean sheets) 18. Vandaag ook het afscheid van Anthony Servinus, Hans Ligtvoet en de spelers: Daan Post (Ajax), Rick Berrevoets (HBC), Genaro Snijders (stopt). Onmisbare schakels in het kampioensteam 2022-2023.

Afscheid van de derde klasse !

Voor Abcoude een mooi sluitstuk van de competitie met veel supporters langs de lijn die nog een keer hun team wilden zien vlammen. De eerste grote kans was voor Abcoude. Het was Genaro Snijders die zijn afscheidswedstrijd wilde bekronen met een doelpunt maar rakelings naast schoot. Amsvorde kon zich bij winst nog plaatsen voor de nacompetitie en kwam dan ook enkele keren tot doelrijpe kansen. Zoals in de 31st minuut toen Niels op het nippertje een doelpunt van Amsvorde kon voorkomen. Het slot van de eerste helft was voor Abcoude. Voorzetten van Genaro konden door Milan Geertsma en Magdy Ibrahim niet verzilverd worden. De rust ging dan ook in met een terechte 0-0.

28mei23_2.JPG

28mei23_5.JPG

28mei23_6.JPG

Bij aanvang van de tweede helft ging Abcoude wisselen. Giandro Kapel en Wouter de Ligt kwamen voor resp. Dave Brouwers en Jendro Halman in het veld. Met vlotte combinaties bleef Abcoude het doel van Amsvorde opzoeken. De kansen benutten bleek nog een moeilijke opgave. Tot de 63ste minuut toen Magdy Ibrahim na een combinatie met Genaro Abcoude aan de leiding bracht, 1-0. Kort hierna moest Amsvorde met 10 spelers verder. Aanvoerder van Langeveld ging met tweemaal geel naar de kant. Amsvorde geloofde niet meer in een goed resultaat. Abcoude bleef zoeken naar een uitbreiding van de voorsprong. Zoals in de 74ste minuut toen topscorer Milan Geertsma een corner van Magdy achter keeper Willemse kopte, 2-0. In de 82ste minuut deed Amsvorde nog iets terug. Een vrije trap belandde, tot verbazing van Niels op de paal.

28mei23_4.JPG

28mei23_7.JPG

Abcoude ging uitgebreid wisselen. Genaro en Rick kregen een applauswissel voor hun laatste optreden. Hun vervangers waren Jerrel van der Poel en Steije Jaarsma. Mats van der Heijde maakte plaats voor Regillio Kranenburg. Scheidsrechter Appel vond het na 89 minuten genoeg en maakte plaats voor de felicitaties aan de vertrekkende stafleden en spelers.

Een mooi einde van een schitterend seizoen !

Basis Abcoude:
Niels Neering, Daan Aaftink, Rick Berrevoets, Mats van der Heijde, Jendro Halman, Tom Paulissen, Milan Geertsma, Genaro Snijders, Magdy Ibrahim, Dave Brouwers, Jerrel Joval.

Wissels: Damian Bon, Steije Jaarsma, Wouter de Ligt, Jerrel van de Poel, Regillio Kranenburg, Giandro Kapel.

Eindstand 3e klasse D:

Abcoude   24-69   (104-10)

Ouderkerk 24-52   (55-24)

Roda ’46   24-50    (81-32)

Aalsmeer  24-39    (50-37)

Amsvorde  24-37   (48-42)

FC Abcoude kampioen 3e klasse D, seizoen 2022-2023.

Na de wedstrijd namen we afscheid van enkele spelers en stafleden van de zondagselectie: Rick Berrevoets, Genaro Snijders, Anthony Servinus, Hans Ligtvoet en Theo Marterus. En namen traditiegetrouw drie debutanten de microfoon in de hand om een lied te zingen. Het bleef nog lang gezellig!