Verslag Zondag 1

4 april 2023 9:45

2 april 2023: SVVV Taurus – Abcoude

Abcoude spaart Taurus

Vandaag naar het sportcomplex van de TH. Delft voor de wedstrijd Taurus (laatste) tegen Abcoude (koploper) van de 3e klasse D. De thuiswedstrijd werd destijds een makkelijke overwinning voor Abcoude. We zitten nu in de eindfase van de competitie waarin de prijzen worden verdeeld.  Kampioenschap, periodetitels en degradatie.

Bij Abcoude 2 opmerkelijke afwezigen. Rick op vakantie en Lars ziek. Terug van blessure was Wouter de Ligt. Hij ging spelen op de plek van Rick. Het was Abcoude dat onmiddellijk het initiatief nam en ook kansen kreeg. In de 11e minuut nam Abcoude de leiding. Een mislukte doelpoging van Magdy kwam voor de voeten van Zion die de bal zuiver in het Taurus doel schoot. 0-1. Abcoude was veel sterker dan Taurus en kreeg legio mogelijkheden om de voorsprong uit breiden. Het vizier van onze voorwaartsen stond echter niet goed afgesteld want veel schoten gingen huizenhoog over en niet tussen de palen van het Taurusdoel. Kort voor rust kwam Abcoude op een riante voorsprong. Magdy Ibrahim en Job Vermeulen vonden gaatjes in de Delftse muur en bepaalden de ruststand op 0-3.

Abcoude wisselde bij aanvang van de 2e helft. Jerrel Joval en Giandro Kapel kwamen voor Magdy Ibrahim en Daan Post. In de 46e minuut was het Milan  die het doel wist te vinden en de stand op 0-4 bracht. Even later dacht hij weer te hebben gescoord maar scheidsrechter Zuidam keurde de treffer terecht af. Niet getreurd want het was nu de beurt aan aanvoerder Genaro Snijders die de stand op 0-5 bracht.

Wederom wisselde Abcoude. Jeroen Malotaux kwam voor Zion Linger. Op aangeven van Jeroen zorgde Milan met zijn 20ste treffer van het seizoen voor de 0-6 stand. Ook Dave Brouwers kwam nog in het veld. En hoe! Met een perfecte aanname van de bal en een verwoestend schot in de bovenhoek bepaalde hij de eindstand op 0-7.

Het laatste moment van de wedstrijd was voor Jendro! Na alle problemen voor hem in de wedstrijd tegen Ouderkerk op 12 februari en zijn herstelperiode kwam hij voor een korte invalbeurt in het veld voor Wouter de Ligt. Als blijk van waardering kreeg hij de aanvoerdersband van Genaro om.

Conclusie van vandaag: de overwinning in de tas en het vertoonde spel maar snel vergeten. Op naar maandag 10 april voor de kampioenswedstrijd tegen Ouderkerk.

Leuk detail in de stand na deze wedstrijd. Abcoude 85 doelpunten voor. Taurus 85 doelpunten tegen.