Verslag Zondag 1

7 maart 2023 9:45

5 maart 2023: FC Aalsmeer – FC Abcoude

Taai FC Aalsmeer toch door de knieën !

Vandaag een moeilijke wedstrijd tegen een goede tegenstander. De krachtsverschillen in deze competitie zijn groot en Aalsmeer kan tot de betere teams gerekend worden. Geen makkelijke potjes meer, maar elke week volle bak naar de titel.

Met de steun van een groot supporters legioen ging Abcoude furieus van start. Al in de eerste minuut scoorde Milan Geertsma maar helaas in buitenspel positie. Het bleef voor Abcoude kansen regenen waar Aalsmeer niet verder kwam dan verdedigen. Ook deze wedstrijd hoefde Niels nauwelijks in actie te komen, mede dankzij de betrouwbare defensie. Corners en vrije trappen leverden veel hachelijke momenten op voor het doel van Aalsmeer, maar geen doelpunten. Het zat ook niet mee voor Abcoude. Zoals in de 20ste minuut toen Milan Geertsma op assist van Giandro Kapel de onderkant van de lat trof maar de bal de doellijn niet passeerde. Met goede combinaties werd het doel van Aalsmeer gezocht maar onze spitsen waren vandaag niet echt op schot. Schoten over en naast het doel van Aalsmeer, maar ook een uitblinkende doelman Sem van de Ridder stonden een voorsprong in de weg. In de 39ste minuut weer een afgekeurd doelpunt waar de nodige twijfel over was. Ruststand dus 0-0.

Kort na de hervatting ging trainer Servinus tot wisselen over. Job Vermeulen en Genaro Snijders kwamen in het veld voor Wouter de Ligt en Milan Geerstma. Abcoude ging nog meer druk zetten op Aalsmeer. De druk werd steeds groter maar Aalsmeer gaf nog geen krimp. Zij kwamen in de 69ste minuut tot de enige kans van de wedstrijd. Maar Niels Niering redde op de poging van Sten Piet.

Abcoude wisselde nogmaals. Daan Aaftink kwam voor Zion Linger en Dave Brouwers voor Magdy Ibrahim. Het bleef stormlopen richting doel Aalsmeer. De redding voor Abcoude was nabij. In de 85ste minuut bereikte Lars Beukeboom met een halve omhaal invaller Dave Brouwers die met een rake kopbal de winst op het scorebord zette 0-1.

Na 95 minuten vond scheidsrechter Smit het genoeg en floot voor het einde. Onze supporters slaakten een zucht van verlichting en gingen de overwinning met de spelers vieren in de kantine van Aalsmeer.