Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag Zondag 1

22 november 2022 23:15

20 november 2022: RODA’46 – FC Abcoude

De teleursteling was groot vorige week. Wat een leuke middag had moeten worden werd verstoord toen bekend werd dat de “stieren” uit Delft niet zouden komen. Geen wedstrijd, geen super Sunday en geen derde helft. De supporters teleurgesteld vroeg thuis!

Vandaag naar Leusden voor een pittige wedstrijd tegen Roda ’46, ook als Abcoude nog ongeslagen en derde in de competitiestand. Vandaag zonder Wouter die in Qatar zijn broer Matthijs gaat aanmoedigen. Door zijn afwezigheid ging Rick een linie terug en speelde Jendro in de basis op het middenveld.

Met de steun van een grote groep supporters die het sleche weer trotseerden ging Abcoude goed van start. Vlot combinerend  via de vleugels kwamen er enkele kansjes. En zoals de laatste tijd gebruikelijk kwam Abcoude al gauw op voorsprong. Zion Linger stuurde in de 10de minuut met een goede pass Daan Post de ruimte in die keeper Stefan Houtveen van Roda kansloos liet 0-1. Abcoude bleef de baas en Roda ’46 kwam zelden voor het doel van Abcoude. De uitbreiding van de voorsprong kwam er in de 19de minuut. Nu was het Genaro Snijders die Milan Geertsma in stelling bracht die de 0-2 op het scorebord zette. Abcoude liet ongewild de teugels vieren en gaf Roda ’46 de gelegenheid onze verdediging te testen. Zo moest Niels op het half uur met een goede redding zorgen dat Roda niet dichterbij kwam.

ZON1_20nov_1.JPG

ZON1_20nov_2.JPG

ZON1_20nov_3.JPG

ZON1_20nov_4.JPG

Het bleef in de tweede helft van beide kanten rommelig, wellicht het gevolg van het slechte weer. En dan komt er een moment wat altijd in de lucht blijft hangen. De tegenstander komt dichterbij!! Een rommelige situatie voor het doel van Abcoude zorgde in minuut 71 voor de 1-2. Abcoude schrok wakker en het was Dave Brouwers die vanaf de aftrap solerend voor de 1-3 zorgde.

74 ste minuut. Abcoude ging wisselen. Giandro Kapel kwam in het veld voor Milan. Zijn eerste balcontact was gelijk raak. Koppend zorgde hij voor de 1-4. Met deze veilige voorsprong ging Abcoude voor de laatste keer wisselen. Praeben, Mitchell en Magdy vervingen Genaro, Zion en Dave. De laatste actie van de wedstrijd was voor Roda’46. Mozes Hoppenbrouwer verraste met een vrije trap Niels en bracht de einduitslag op 2-4. Scheidsrechter Petitjean die een goede wedstrijd floot, maakte kort hierna een einde aan de wedstrijd.