Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag Zondag 1

8 november 2022 21:15

6 november 2022: PVC – FC Abcoude.

Vandaag de wedstrijd tegen Pede Volucri Cogimus ( PVC ) wat staat voor “wij bedwingen met gevleugelde voet”. Laten wij hopen dat deze leuze vandaag niet van toepassing is op FC Abcoude. PVC is voor ons altijd een moeilijke tegenstander geweest, vooral in Utrecht. Het was weer hondenweer op sportpark Marco van Basten. Regen en wind, slechte omstandigheden voor de competitiewedstrijd tegen PVC.

okt_22_4.JPG

Abcoude begon in de vertrouwde opstelling van de laatste weken. Alleen Genaro moest met een blessure verstek laten gaan. Zijn vervanger in de basis was Zion Linger. Het was juist Zion die zijn stempel op de wedstrijd drukte. Met een hattrick had hij een groot aandeel in de 0-6 overwinning. Zoals gewoonlijk trok Abcoude vanaf het startsignaal ten aanval. Dat leverde al na 3 minuten de openingstreffer op. Zion omspeelde zijn tegenstander en soleerde naar het PVC doel. Met een gericht schot liet hij ook de keeper kansloos. 0-1. Abcoude wilde meer en kreeg grote kansen voor Dave Brouwers en Giandro Kapel. Beide keren stond keeper Kamara met fraaie reddingen een doelpunt in de weg. Het slechte weer had zijn weerslag op het spelpeil. Het werd van beide kanten rommelig. In de 40ste minuut was het wederom Zion die Abcoude op een 0-2 voorsprong zette. Tegenstander uitspelen en de keeper van PVC kansloos laten. Lijkt zo simpel! Kletsnat en met een geruststellende voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

Er veranderde in het begin van de 2de helft weinig in het spelbeeld. Abcoude probeerde de voorsprong uit te breiden maar overtuigde niet. Tot de 70ste minuut. Het tempo ging omhoog en er kwamen weer mogelijkheden. Eerst was het nog Daan Post die via de lat overschoot. Kort daarna was het wel raak. Giandro kreeg de bal op maat aangespeeld van Zion en bracht de stand op 0-3. Abcoude wisselde. Praeben Wolffgramm en Dave Goudkamp voor Milan Geertsma en Dave Brouwers. PVC kwam nog sporadisch in de buurt van het Abcouder doel en gaf wel erg veel ruimte weg aan Abcoude om de voorsprong te vergroten. Het werd prijsschieten! In de 75ste minuut was het Lars Beukeboom die profiteerde van chaos in de defensie van PVC en de 0-4 binnen tikte. Nadat kort hierna een inzet van Giandro nog van de doellijn werd gehaald was het in de 85ste minuut David Goudkamp die op aangeven van Praeben de 0-5 liet aantekenen. 90ste minuut. Het was tot slot Zion die op assist van Praeben de 0-6 en zijn derde doelpunt maakte. Een overwinning van het team. Allen hard gewerkt onder deze moeilijke omstandigheden!