24 oktober 2022 19:00

23 oktober 2022: SCPB’22 – FC Abcoude

Beker 1ste ronde

Abcoude laat SCPB ontsnappen!

Op 19 mei 2019 heeft Abcoude voor het laatst tegen Pancratius gespeeld en gewonnen. De overwinning was echter onvoldoende om degradatie naar de 3de klasse te voorkomen.Vandaag voor de beker tegen SCPB ’22, de nieuwe naam voor de fusie van Pancratius met Badhoevedorp. Een interessante wedstrijd tegen een 2de klasser die met het volle pond uit 4 wedstrijden 1ste staat in 2B. De wedstrijd begon voor Abcoude ongelukkig. Keeper Niels Neering pakte de bal in de handen net buiten het strafschopgebied. Mike Ruijter van SCPB schoot de vrije trap huizenhoog over. Het spel golfde in de beginfase op en neer zonder kansen voor beide elftallen. Nadat SCPB in de 15de minuut een grote kans had laten liggen was het de beurt aan Abcoude. Zoals ook vaak in de competitie kwam Abcoude rond de 20ste minuut op voorsprong. Dave Brouwers kreeg in de kluts de bal voor zijn favoriete been en met een “berghuisje”passeerde hij keeper René de Jong. 0-1. Vooral over de vleugels creeerde Abcoude nog enkele goede kansen. Zoals in de 35ste minuut toen Magdy Ibrahim aan een rush begon en rakelings naast schoot.

ZON1okt23_2.JPG

ZON1okt23_3.JPG

De 2de helft begon Abcoude met een wissel. Magdy maakte plaats voor Giandro Kapel. SCPB begon ijzersterk aan de 2de helft. Mats van der Heijde moest al in de 1ste minuut op de doellijn redding brengen. Abcoude werd terug gedrongen maar kwam via de counter tot goede kansen. Dave was dicht bij zijn tweede doelpunt . Hij kopte een corner van Genaro tegen de lat. In de 63ste minuut gaf Daan Post een perfecte voorzet op Milan Geertsma die de stand op  0-2 had moeten brengen. De gelijkmaker kon niet echter uitblijven. In de 77 minuut was het invaller Dennis Borggreve die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. 1-1. Abcoude wisselde de geblesseerde Dave Brouwers voor Mitchel van Pareen. Abcoude kwam niet meer onder de druk van SCPB uit. Terwijl iedereen zich al had voorbereid op een strafschoppenserie was het Edinho Lith die in de 90ste minuut een voorzet van links binnen kon lopen 2-1. In de toegevoegde tijd ging Abcoude nog voor de verdiende gelijkmaker. Jendro, David en Praeben kwamen voor Genaro, Rick en Jerrel. Helaas zonder resultaat. Een niet verdiende nederlaag. Trainer Hijzelendoorn van SCPB had een andere mening. De wedstrijd heeft wel laten zien dat Abcoude volgend seizoen in de 2de klasse behoort te spelen!