Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag zondag 1

12 oktober 2022 21:15

9 oktober 2022: FC Abcoude –FC Aalsmeer

Vandaag de wedstrijd tegen een nieuwe tegenstander: FC Aalsmeer. Deze club is ontstaan uit een fusie tussen VV Aalsmeer en RKAV en bestaat sinds augustus 2014. Aalsmeer heeft zowel een zaterdag- als een zondag team. Op zaterdag wordt er gespeeld in de 2de klasse West 2 en op zondag in de 3de klasse West 1. Geen problemen voor gretig Abcoude. Zowel de spelers als het publiek hadden, mede door het mooie weer er veel zin in vandaag.

Vanaf de aftrap ging Abcoude ten aanval richting doel Aalsmeer. Aalsmeer wachtte af en kwam nauwelijks op de helft van Abcoude. Eén uitbraak van Aalsmeer in de 10de minuut zorgde voor opwinding. Een verdediger van Abcoude kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand en Aalsmeer appelleerde luid voor een strafschop. Scheidsrechter Wa Bwanda besliste echter anders. Abcoude kreeg met mooie aanvallen veel mogelijkheden, maar de afwerking liet nog te wensen over. Op slag van rust werd het goede spel toch beloond. Een combinatie tussen Daan Post, Genaro Snijders en Milan Geertsma werd door laatstgenoemde netjes afgerond 1-0. Ondanks de vele gecreëerde kansen ging met deze stand de rust in.

Bij aanvang van de 2de helft werd Jerrel van der Poel vervangen door Giandro Kapel. Zijn eerste actie vanaf links werd door Milan hoog overgeschoten. In de 55ste minuut was het wel raak. Giandro stond op de goede plek om slecht verdedigen van Aalsmeer af te straffen 2-0. Abcoude ging het tempo opschroeven en stelde Aalsmeer zwaar op de proef. De uitblinkende keeper Sem van de Ridder stond echter met prachtige reddingen een hogere score in de weg. Lars Beukeboom was nog dicht bij een doelpunt. Hij kopte uit een corner tegen de lat. De 3-0 kon echter niet uitblijven. Uit een pass van Genaro Snijders was het topscorer Milan Geertsma die voor de 3-0 tekende.

9okt_1.JPG

9okt_3.JPG

9okt_6.JPG

9okt_8.JPG

9okt_9.JPG

Abcoude ging wisselen. 75ste minuut. Mats  en Dave voor Magdy en David. 80ste minuut. Jendro en Praeben voor Genaro en Wouter. Er kwam geen verandering meer in de stand. Scheidsrechter Wa Bwanda maakte dan ook stipt na negentig minuten een einde aan de wedstrijd. Tevreden met de uitslag en het spel! Nu alle aandacht richten op de wedstrijd tegen SVH in Den Haag. De spelers en staf zullen de rit naar Den Haag in stijl afleggen, namelijk met de touringcar.

Er zijn nog 20 plaatsen vrij voor supporters, voor slechts € 5,- mag je mee. Heb je interesse? Meld je dan aan bij Hans Ligtvoet via 06-54952980.
Wees er snel bij, want vol=vol!

Basis Abcoude: Niels Neering, Lars Beukeboom, Daan Post, Jerrel van der Poel, Jerrel Joval, Milan Geertsma, Magdy Ibrahim, David Goudkamp, Wouter de Ligt, Rick Berrevoets, Genaro Snijders.

Wissels: Damian Bon, Dave Brouwers, Mats van der Heijde, Jendro Halman, Giandro Kapel, Zion Linger, Praeben Wolffgramm.