Verslag Zondag 1

28 september 2022 18:45

25 september 2022: FC Abcoude –Quick 1890

Flitsende start Abcoude!

Met een goed gevoel gingen de boys vandaag beginnen aan de competitie. Een afdeling met veel onbekende tegenstanders: Aalsmeer, HOV/DJSCR, HWD, SVH, Taurus en Voorschoten. Abcoude had een voorbereiding van oefen- en bekerwedstrijden met wisselende resultaten. Winnaar van de KNVB bekerpoule en een aantrekkelijke  tegenstander, 2de klasser SCPB’22, in de volgende ronde.

Vandaag de start van de competitie tegen Quick 1890 uit Amersfoort. Altijd een goed voetballende tegenstander waar we graag tegen spelen. Benieuwd wat het vandaag wordt!

Abcoude had vanaf het begin het initiatief en kwam al gauw op voorsprong. Het was Magdy Ibrahim die de FC na een kwartier met een fraai schot op 1-0 zette. Het werd eenrichtingsverkeer naar het doel van Quick! Weer was het Magdy die de voorsprong in de 20ste minuut vergrootte naar 2-0. Abcoude nam geen gas terug en creërde met goede aanvallen veel kansen. Milan Geertsma bracht, na assist van David Goudkamp de ruststand op 3-0. Het krachtsverschil in de 1ste helft was erg groot. Dat bleek wel uit het feit dat Quick pas in de 45ste minuut voor het doel van keeper Niels Neering kwam.

Ook in de 2de helft legio kansen voor Abcoude. Alleen de afronding liet te wensen over. Zo misten Jerrel Joval en Magdy Ibrahim grote kansen. Ook keeper Niels Hannesen van Quick stond met enkele reddinngen meer  doelpunten in de weg. Quick stelde daar weinig tegenover en leek met een kleine nederlaag weg te komen. Tot de 63 minuut. Toen begon Daan Post aan een solo die hij met een prachtige lob bekroonde 4-0.

Abcoude wisselde. Magdy Ibrahim en Zion Linger voor Dave Brouwers en Giandro Kapel. Daan Post en Wouter de Ligt maakten plaats voor Jendro Halman en Jerrel van der Poel. De pijp was leeg bij Quick en Abcoude ging de voorsprong opvoeren. Eerst was het de beurt aan Milan die met zijn 2e doelpunt de stand op 5-0 bracht. Vervolgens stond Milan op de goede plaats om een corner in te koppen en zo een hattrick op zijn naam te brengen 6-0. Vlak daarna pikte David Goudkamp zijn doelpuntje mee met de 7-0 als resultaat. Het slot van de wedstrijd was voor Milan. Hij zorgde met zijn vierde doelpunt voor de eindstand van 8-0.

Een eenvoudige en verdiende overwinning.

Basis Abcoude: Niels Neering, Lars Beukeboom, Daan Post, Job Vermeulen, Jerrel Joval, Milan Geertsma, Magdy Ibrahim, David Goudkamp, Wouter de Ligt, Rick Berrevoets, Zion Linger.

Wissels: Martijn Kramer, Dave Brouwers, Mats van der Heijde, Jendro Halman, Giandro Kapel, Olivier Boontje, Jerrel van der Poel.

Zondag naar Ouderkerk voor de streekderby. Altijd spannend!