Verslag Zondag 1

20 september 2022 20:15

17 september 2022: FC Abcoude – Amstelveen

Is Abcoude klaar voor de competitie?

Na 4 oefenwedstrijden en 2 voor de beker is het vandaag “examen” voor Abcoude. Zijn we klaar voor de 1ste competitiewedstrijd tegen Quick 1890?

Met een groep van 16 spelers werd gestart aan de wedstrijd tegen Amstelveen Heemraad. Abcoude begon de wedstrijd met twee handige en snelle spitsen waarmee Amstelveen de handen vol had. Zoals zo vaak begon Abcoude goed aan de wedstrijd. Al in de 10de minuut scoorde David Goudkamp op aangeven van Job Vermeulen de 1-0. Het was wachten op meer doelpunten. Maar vooral Dave Brouwers was ongelukkig in de afwerking. Pas in de 25ste minuut werd Amstelveen voor het eerst gevaarlijk voor het abcouder doel. Keeper Martijn Kramer voorkwam de gelijkmaker.

Russtand was dus 1-0 in het voordeel van Abcoude.

Abcoude wisselde in de rust Magdy Ibrahim voor Milan Geertsma. Abcoude begon productief aan de tweede helft. Eerst was het nog Milan die via de lat overkopte. Maar in de 10de minuut was het wel raak. Weer was het David die scoorde en de stand op 2-0 bracht. Kort daarna was het Lars Beukeboom die geklungel in de achterhoede van Amstelveen afstrafte en de score verhoogde naar 3-0.

Abcoude ging uitgebreid wisselen.

25 ste minuut: Jendro Halman en Mats van der Heijde vervingen Zion Linger en Rick Berrevoets.

30 ste minuut de laatste toegestane wissels.

Tom Paulissen en Olivier Boontje kwamen in het veld voor David en Dave.

Abcoude werd slordiger en de wedstrijd naderde het einde. Eerst nog een grote kans voor Abcoude. Milan Geertsma schoot loeihard op de lat. Amstelveen kwam meer voor het doel van Abcoude. Een voorzet van rechts werd door Boaz Blommestein knap ingekopt 3-1. De twijfel sloeg toe bij Abcoude. Het werd nog erger! Amstelveen kwam via Shaquille Djairin dichterbij 3-2. De gedachten dwaalden af naar de beruchte thuiswedstrijd vorig seizoen. Het werd helaas bevestigd. Vlak voor het einde werd een vrije trap fraai ingeschoten door Max Flipse en werd de eindstand op 3-3 gebracht. Genoeg weliswaar voor de volgende bekerronde, maar een goede waarschuwing voor de komende competitiewedstrijd tegen Quick 1890.