Verslag Zondag 1

11 september 2022 11:45

10 september 2022: FC Abcoude –Olympia’25

Vandaag de 2de bekerwedstrijd thuis tegen Olympia ’25 uit Hilversum.

Voor aanvang van de wedstrijd werd stilgestaan bij het overlijden van Piet Schrijvers, keeper van Ajax en het Nederlands Elftal. Piet was ook met groot succes trainer van FC Abcoude. Hij bracht onze club van de kelderklasse AVB naar de 4e klasse KNVB. Piet zal bij ons voor altijd herinnerd blijven!

Verslag wedstrijd.

De eerste bekerwedstrijd tegen NITA werd een moeizame 1-0 overwinning. Onze tegenstander vandaag won afgetekend van A’veen Heemraad. Benieuwd of er vandaag een stijgende vorm zichtbaar is bij Abcoude.

Het initiatief lag vanaf de aftrap bij Olympia zonder tot grote kansen te komen. Het was Abcoude dat de eerste serieuze mogelijkheid kreeg. Daan Post schoot echter over na een combinatie met Milan Geertsma. Het bleef de gehele eerste helft niet best wat beide elftallen lieten zien. Het verleidde een supporter tot de volgende uitspraak: “Het spel is als de lucht, grauw en grijs”.

Ruststand was dan ook 0-0.

ZON1_1.JPG

ZON1_2.JPG

ZON1_3.JPG

De tweede helft liet een ander Abcoude zien. Nu was het Abcoude dat met goede combinaties het initiatief nam en al gauw op voorsprong kwam. Rik  Berrevoets kopte een voorzet van Magdy Ibrahim feilloos achter keeper Tim Ham 1-0. Abcoude had de smaak te pakken en liet al gauw de tweede treffer aantekenen. Het was David Goudkamp die na assist van Jendro Halman voor de 2-0 zorgde. Abcoude bleef het spel dicteren en Olympia kwam nog weinig tot kansen. Het enige wapenfeit van Olympia was nog een schot op de paal. Kort hierna vergrootte Abcoude de voorsprong. Milan Geertsma rondde een combinatie mat Daan Post keurig af 3-0.

Een verdiende overwinning en een positief signaal voor de toekomst.

Zaterdag 17 september thuis voor de beker tegen Amstelveen Heemraad.

Opstelling Abcoude:

Basis: Niels Neering, Lars Beukeboom, Daan Post, Mats van der Heijde, Jendro Halman, Job Vermeulen, Jerrel Joval, Milan Geertsma, Magdy Ibrahim, David Goudkamp, Wouter de Ligt.

Wissels: Rick Berrevoets, Tom Paulissen, Zion Linger, Dave Brouwers.