Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslag 6 juni 2022: P.V.C. – FC Abcoude

8 juni 2022 22:15

Abcoude grijpt naast het kampioenschap!

Vandaag de beslissing wie er met het kampioenschap aan de haal gaat. Wordt het Sporting ’70 of gaan onze jongens het flikken. Het uitgangspunt voor deze beslissende wedstrijden is simpel. Abcoude moet winnen van PVC en Sporting ’70 mag niet winnen van Ouderkerk. Alleen dan kunnen de vlaggen uit in Abcoude.

Onder barre weersomstandigheden werd om half drie afgetrapt. Onze massaal aanwezige supporters zagen hun team gelijk de aanval zoeken en op zoek gaan naar een vroege voorsprong. Gewoonlijk scoort Abcoude al vroeg in de wedstrijd. Ditmaal was dit niet het geval. Het ging wellicht door de spanning vaak te slordig. Er kwamen wel kansen voor onze spitsen maar leverden niet de gewenste voorsprong op. Ook het geluk was niet op onze hand bij een mooie actie van Mica Post. Zijn schot ging rakelings naast.

PVC kreeg even later hun enige kans van de wedstrijd. Mo stond op zijn plaats en keerde de inzet. In de 30ste minuut was het eindelijk raak voor Abcoude. Regilio Kranenburg liet met een goed geplaatst schot keeper Stefan Kraan kansloos en opende daarmee de score 0-1. Even later was het weer Regilio die betrokken was bij het tot stand komen van de 0-2. Zijn actie werd in het strafschopgebied onreglementair gestuit waarna Jendro de strafschop onberispelijk inschoot. Met deze stand ging de rust in. Spelers en publiek zochten voor een kwartiertje een droge omgeving op.

De 2de helft werd een kopie van de eerste helft. Een groot overwicht op PVC en veel mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. De gedachten van onze spelers leken af te dwalen naar de ontwikkelingen bij Sporting-Ouderkerk. Het zoomde langs de lijn over de stand bij Sporting. Het was Zion Linger die bij de les bleef en in de 60ste minuut met een mooie actie de stand op 0-3 bracht. Het werd met deze stand tijd voor wissels. Daan Post en Zion Linger maakten plaats voor Giandro Kapel en Mitchell van Pareen. Het slotstuk van de wedstrijd was voor Genaro Snijders. Hij schoot een vrije trap onhoudbaar achter keeper Kraan en bepaalde hiermee de eindstand op 0-4. Het eindsignaal van scheidsrechter Bijl betekende het einde van de competitie 2021-2022.

De teleurstelling was groot toen de eindstand van Sporting-Ouderkerk bekend werd. Geen kampioenschap maar wel een periodetitel met alle kans op promotie naar de 2de klasse. Een seizoen om trots op te zijn voor spelers en begeleiding. Supporters en alle leden van FC Abcoude staan komende weken massaal achter het team om terug te keren in de 2de klasse !

Opstelling Abcoude:
Basis: Mo El Kourai, Lars Beukeboom, Daan Post, Mica Post, Rik Berrevoets, Jerrel Joval, Jendro Halman, Regilio Kranenburg, Genaro Snijders, Zion Linger, Praeben Wolffgramm.

Wissels: Dave Brouwers, Olivier Boontje, Giandro Kapel, Mitchell van Pareen, Damian Bon, David Goudkamp.