Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslag 29 mei 2022: FC Abcoude – Quick 1890

31 mei 2022 21:00

Abcoude blijft in de race voor de titel!

Voor aanvang van de wedstrijd werd Lars Beukeboom door onze voorzitter in het zonnetje gezet voor zijn honderdste wedstrijd in Abcoude 1. Net 23 jaar en nu al zo’n aantal! Dat belooft wat voor de toekomst. Gefeliciteerd Lars!

29mei22_5.JPG

29mei22_2.JPG

29mei22_3.JPG

29mei22_4.JPG

En dan de wedstrijd. Door vervoersproblemen bij Quick begon de wedstrijd wat later. Het bleek direct dat Abcoude er veel zin in had.

Al na 5 minuten was het Regilio Kranenburg die een pass van Praeben keurig afrondde. 1-0. Het spel bleef richting het doel van Quick gaan. Praeben leek na een pass van Regilio te gaan scoren maar keeper van der Horst bracht redding voor Quick. Hij raakte hierbij geblesseerd en moest zich laten vervangen. Kansen te over voor Abcoude, maar de juiste richting was even zoek. Toch werd voor de pauze de voorsprong nog vergroot. Daan Post, als vanouds denderend over rechts, zorgde voor de 2-0 ruststand.

Rust.

29mei22_6.JPG

29mei22_8.JPG

29mei22_25.JPG

Evenals bij aanvang van de wedstrijd was het na 5 minuten in de tweede helft weer raak. Een corner, genomen door Regilio ging rechtstreeks het doel van Quick in en betekende de 3-0. Quick stelde hier weinig tegenover en keeper Mo kreeg vrijwel niets te doen. Nog een grote kans voor Regilio maar keeper Mosterd redde schitterend. Ook Praeben was nog dichtbij een doelpunt. Zijn vrije trap spetterde tegen de lat.

Abcoude ging wisselen. Jort van der Woude debuteerde voor Abcoude. Hij verving Olivier. Mitchell van Pareen en Giandro Kapel kwamen in het veld voor Dave en Zion.

Een zuinige overwinning voor Abcoude.

De stemming zat er na de wedstrijd goed in toen werd vernomen dat koploper Sporting tegen Zwaluwen niet verder was gekomen dan een gelijkspel.