Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslag 22 mei 2022: Joga Fortius – FC Abcoude

23 mei 2022 22:00

Abcoude weer productief!

In de warming-up voor de wedstrijd tegen Fortius raakte Sander Snoek zwaar geblesseerd en moest met een ambulance naar het ziekenhuis. Grote teleurstelling voor Sander die de laatste tijd zo goed bezig was.
Sander: veel sterkte bij je herstel!

De wedstrijd begon hierdoor een half uur later. De commotie rond Sander en de onderbroken warming-up had toch zijn sporen nagelaten. Al gauw bleek dat Fortius geen probleem voor Abcoude hoefde te zijn. Het werd eenrichtingsverkeer maar zonder overtuiging. Wel kleine kansjes voor Daan Post en Regilio Kranenburg maar geen doelpunten. Het duurde tot de 22ste minuut voor de openingstreffer viel. Uit een corner van Jendro was het Lars die de 0-1 binnen kopte.

Abcoude ging na de drinkpauze beter spelen. Eerst nog een doelpunt van Abcoude dat ten onrechte werd afgekeurd. In de 40ste minuut was het toch raak. Regilio scoorde uit een pass van Praeben en zorgde hiermee voor de 0-2 ruststand.

Rust.

Om 15.30 uur begonnen beide teams aan de 2de helft. Het ging plots erg vlot met de doelpuntenproductie. Het “abcouder kwartiertje” was begonnen!

15.32 uur: Lars met de kop 0-3.

15.40 uur: Praeben 0-4.

15.42 uur: Jendro 0-5.

15.44 uur: Praeben 0-6.

Kort hierna scoorde Fortius de eretreffer.  Ajani Cruden verraste onze Mo met een vrije trap. 1-6.

Tussentijds had Abcoude gewisseld. Mats van der Heijde, Giandro Kapel en Johannes Henkel kwamen in het veld voor resp. Micah, Olivier en Praeben.

Het doelpuntenfestijn werd afgesloten door Giandro. Hij bepaalde na een assist van Praeben de eindstand op 1-7. Een duidelijke overwinning maar met een randje.

Nog twee wedstrijden voor de competitie. Daarna op 12 en 19 juni nacompetitie voor promotie naar de 2de klasse KNVB.