Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslag 15 mei 2022: FC Abcoude –VVZA

17 mei 2022 14:30

Abcoude zeker van nacompetitie!

Na de teleurstelling van donderdag jl. vandaag weer een belangrijke wedstrijd in de strijd voor plaatsing voor de promotie- nacompetitie. VVZA heeft bij winst op Abcoude nog een kleine kans op plaatsing en zal daar ongetwijfeld voor gaan. Voor de trainer van Abcoude was het vooraf puzzelen wegens een waslijst aan afwezigen. Abcoude ging daardoor spelen met twee spitsen en een kwartet middenvelders.

Beide teams deden in de beginfase van de wedstrijd weinig voor elkaar onder. De eerste kans was zelfs voor Leroy de Jeger van VVZA maar Mo El Kourai liet zich niet verrassen. Mo stond weer in het doel na een lange revalidatie van een gebroken hand. Het was Abcoude dat na 15 minuten de wedstrijd open brak. Daan Post begon op de rechter flank aan een lange rush die hij besloot met een prima voorzet op Regilio Kranenburg die netjes binnen kopte: 1-0.

mrt_22_2.JPG

Abcoude ging beter spelen en kwam tot vloeiende combinaties tussen middenvelders en de spitsen. In de 27ste minuut ging Sander Snoek op avontuur. Kappend en draaiend kwam de bal voor zijn goede been en schoot hij onhoudbaar voor keeper Bryan Prins raak: 2-0.

Na de ingelaste drinkpauze ging Abcoude vol door. Nu was het Regilio die een geslaagde actie ondernam en de bal panklaar op Sander gaf. Hij zorgde met een intikkertje voor de 3-0 ruststand.

Het beeld van de 1ste helft bleef na de rust onveranderd. Abcoude hield het initiatief en VVZA kwam niet verder dan enkele doelpogingen. Al gauw werd de voorsprong uitgebreid. Sander gaf de assist en Olivier zorgde met zijn eerste doelpunt in Abcoude 1 voor 4-0.

60ste minuut, Abcoude wisselt. Dave Brouwers komt in het veld voor Zion Linger. Kansen voor Regilio en Sander leveren door goed werk van de VVZA keeper geen verdere doelpunten op.

75ste minuut, laatste wissels Abcoude. Mitchell van Pareen vervangt Regilo. Johannes Henkel komt voor Daan Post.

In de laatste minuten van de wedstrijd komt VVZA nog tot twee aardige kansen. Op de eerste poging redde Mo. Bij de tweede stond onze doelpaal een treffer voor VVZA in de weg. Voor scheidsrechter Jurgen van den Hazel was het na 95 minuten genoeg. Eindstand derhalve 4-0 voor Abcoude.

Een goede wedstrijd van onze boys! Vol vertrouwen naar het slotstuk van de competitie!