Wedstrijdverslag 1 mei 2022: FC Abcoude –APWC

6 mei 2022 15:15

Spanning stijgt bij Abcoude!

Het is spannend aan de top van de 3de klasse!

De maand van de beslissingen is begonnen. Wie wordt kampioen en promoveert en wie wint een periode en speelt voor promotie via de nacompetitie. Er zijn nog 3 clubs kandidaat: Zwaluwen Utrecht, Sporting ’70 en Abcoude. Het is zaak om tegen de overige kansloze clubs geen punten te verspelen. Vandaag tegen APWC, een lastige tegenstander die het ons in Amersfoort erg lastig maakte.

Abcoude begon daarom voorzichtig aan de wedstrijd en kwam niet verder dan wat kleine kansjes. Ook APWC kwam, ondanks een licht overwicht niet in de buurt van keeper Damian Bon. Een matte wedstrijd dus!

In de 30ste minuut toch een goede kans voor Abcoude. Een combinatie tussen Sander en Regilio leverde echter door toedoen van de keeper van APWC niet de gewenste voorsprong op.

In de 36ste minuut ging Abcoude wisselen. Mica Post moest met een blessure afhaken en werd vervangen door spits Giandro Kapel. Hét sein van trainer Servinus om aanvallender te gaan spelen. Abcoude kwam na het stroeve begin eindelijk los wat al gauw resultaat opleverde.

In de 42ste minuut was het Giandro Kapel die na een combinatie met Sander Snoek  de 1-0 op het denkbeeldige scorebord zette.

Op slag van rust was het wederom raak. Nu was Giandro de aangever en Sander de afmaker bij de 2-0. Met deze veilige score ging de rust in.

Rust 2-0.

47ste minuut. De eerste kans na rust was voor Abcoude. Keeper Bohus van APWC redde fraai op een inzet van Regilio. Ook APWC kreeg kansen, maar Damian stond succes voor de Amersfoorters in de weg. De wedstrijd kabbelde naar het einde toe. Er was nog een kans voor Regilio  en een poeier op de lat van Genaro.

80ste minuut. Abcoude ging voor de laatste keer wisselen. Wouter de Ligt, David Goudkamp en Johannes Henkel kwamen in het veld voor Sander, Regilio en Mitchell.

85ste minuut. Het laatste wapenfeit voor Abcoude. Joh. Henkel kapte zijn tegenstander uit en schoof de bal koel langs de keeper van APWC. Eindstand 3-0. Een eenvoudige en dik verdiende overwinning.

Op naar de wedstrijden op 8 en 12 mei tegen Zwaluwen en Sporting!