Wedstrijdverslag 3 april 2022: SV Ouderkerk – FC Abcoude

6 april 2022 20:45

Abcoude sterkste in boeiende derby!

Ondanks het verschil op de ranglijst is een derby nooit te voorspellen. Verrassingen zijn dan ook vaak aan de orde van de dag. Abcoude was daarom vanaf de aanvang goed bij de les!

Vandaag een nieuw gezicht in de opstelling van Abcoude. Mitchell van Pareen, speler van O19, debuteert in het 1ste elftal. Veel succes Mitchell !!

Het was Ouderkerk dat vanaf het begin van de wedstrijd een licht overwicht had zonder tot grote kansen te komen. Abcoude kon het doel van Ouderkerk ook moeilijk vinden. Het duurde tot de 25ste minuut voor de eerste grote kans voor Abcoude. Praeben Wolffgramm kwam oog in oog te staan met keeper Dax de Wit maar kon hem niet passeren. Het was echter wel het moment dat Abcoude beter in de wedstrijd kwam. Een kleine domper voor Abcoude was de blessure van Gio Capello. Hij werd vervangen door Zion Linger. In de 35ste minuut leek Ouderkerk de leiding te nemen. Daan van Unen was zijn tegenstander te snel af en dacht zijn team op voorsprong te zetten. Het was Damian Bon, keeper van Abcoude die fraai redding bracht. Ruststand dus 0-0.

De tweede helft werd een boeiende wedstrijd met kansen voor beide teams. 50ste minuut. Zion Linger was Zino Voskuilen van Ouderkerk te snel af. De noodrem was de enige oplossing voor Zino en kwam hem op een gele kaart te staan. Kort hierna was het toch Abcoude dat via Regilio Kranenburg de leiding nam 0-1. In de 65ste minuut vergrootte Abcoude de voorsprong. Een combinatie tussen Regilio en Jendro werd door Jendro afgerond 0-2. Nog was de wedstrijd niet beslist. Ouderkerk werd sterker en bracht Abcoude aan het wankelen. Damian was echter onpasseerbaar. Ook Rick moest een keer op de doellijn redding brengen bij een grote kans voor Ouderkerk. Abcoude beperkte zich tot verdedigen maar kwam via de counter toch nog tot enkele kansen op een grotere voorsprong. Met het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jongeneel kwam er een einde aan een boeiende en sportieve wedstrijd met een verdiende zege voor Abcoude.