Wedstrijdverslag: 27 maart 2022: FC Abcoude –Rivierwijkers

29 maart 2022 21:30

Eenvoudige zege Abcoude 1!

Een strak blauwe hemel, weinig wind en veel publiek langs het veld en op het terras. Ideale omstandigheden voor een fijne voetbalmiddag.

Tegen laagvlieger Rivierwijkers is winst noodzakelijk om in het spoor te blijven van koploper Sporting ’70. Abcoude nam dan ook vanaf het begin het initiatief maar kon zich geen grote kansen scheppen. Praeben probeerde het met een vrije trap maar keeper Danny de Man stond nog in de weg. Onze spitsen hadden het vizier niet op scherp staan. In de 23ste minuut was het dan eindelijk raak voor Abcoude. Jendro strafte geblunder in de achterhoede van Rivierwijkers af en scoorde eenvoudig de 1-0. Het ging beter lopen bij Abcoude. Uit een combinatie met Genaro kopte Olivier Boontje kopte rakelings over. Het mooiste moment van de wedstrijd kwam in de 40ste minuut. Een prachtige combinatie tussen Jendro, Praeben en Regilio werd door laatst genoemde koeltjes afgerond.

ZON1_mrt27_1.JPG

ZON1_mrt27_2.JPG

ZON1_mrt27_3.JPG

Ruststand 2-0.

Tweede helft.

Jeroen van der Heijde verving na de rust Herman Rietvelt als grensrechter. Het was zijn debuut voor Abcoude 1!

In de 55ste minuut de eerste wissel. Gio Capello kwam in het veld voor Genaro Snijders. Rivierwijkers kwam in de 2de helft nauwelijks in de buurt van het Abcoude doel. Abcoude ging op zoek naar een grotere voorsprong. Dat lukte na een kwartier spelen. Het was Regilio die scoorde na een steekpas van Olivier. 3-0. Ook Jendro en Praeben waren nog dicht bij een doelpunt maar slaagden hierin niet. Het lukte Regilio daarentegen wel. Op aangeven van Gio Capello vergrootte hij de voorsprong naar 4-0. Het was zijn derde goal en dus een zuivere hattrick. Proficiat Regilio!

ZON1_mrt27_11.JPG

80ste minuut. Abcoude ging voor de laatste keer wisselen. Jendro, Jerrel en Regilio maakten plaats voor Giandro Kapel, David Goudkamp en Nils Baltissen. Vlak voor het eindsignaal kon Erik Teuwen voor Rivierwijkers nog de eretreffer maken. Compliment voor scheidsrechter Seyhan. Hij floot een goede wedstrijd en had hier geen kaarten voor nodig.