Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslag 28 februari 2022: FC Abcoude – Sporting ‘70

1 maart 2022 8:15

Abcoude op inzet naar verdiende zege!

Trainer Servinus kan vandaag geen beroep doen op een aantal geblesseerden waaronder keeper El Kourai. Hij bleek in de wedstrijd tegen Quick zijn hand te hebben gebroken en wordt vervangen door de 16-jarige Luuk Wessel.

Vandaag de perfecte weersomstandigheden voor een heerlijke pot voetbal. En dat werd het ook. Nummer 1 Sporting tegen nummer 2 FC Abcoude. De aftrap werd vooraf gegaan met 1 minuut stilte voor de slachtoffers in Oekraïne.

Het spel speelde zich aanvankelijk af op het middenveld met een licht overwicht voor Sporting 70. Beide keepers hadden weinig te doen. Heel verrassend dan ook dat Abcoude al in de 7de  minuut op voorsprong kwam. Zion Linger haalde op links de achterlijn en stelde Gio Capello in staat de 1-0 aan te tekenen. In de 30ste minuut een kansje voor Dave Brouwers. Zijn schot ging hoog over. Sporting 70 kwam sporadisch voor het doel van Abcoude. Luuk stond steeds op de goede plek zodat de rust aanbrak met een 1-0 voorsprong.

IMG_9413_2.JPG

IMG_9606_2.JPG

IMG_9514_2.JPG

Het begin van de 2de helft leek een kopie te worden van de 1ste helft. Na 8 minuten stond Nils Baltissen op de goede plek om de stand uit te breiden naar 2-0. Abcoude wisselde hierna Dave Brouwers voor Regilio Kranenburg. Na een half uur in de 2de de helft kwam Sporting 70 dichterbij. Rik Berrevoets passeerde in een scrimmage voor het doel zijn eigen keeper en gaf Sporting 70 het gevoel dat er nog iets meer in zat. Het werd dan ook drukker voor het Abcoude doel. De achterhoede met keeper Luuk stond echter als een huis.

IMG_9573.JPG

Abcoude ging weer wisselen en bracht Praeben Wolffgramm voor Zion Linger. Sporting 70 probeerde met een slotoffensief nog een gelijkspel te behalen. Maar het was Praeben die hier anders over dacht. Met een daverende knal schoot hij de bal achter de kansloze keeper van Sporting en besliste hiermee de wedstrijd. 3-1. Abcoude wisselde voor de laatste keer. Olivier Boontje en Wouter de Ligt kwamen nog in het veld voor resp. Gio en Nils. Scheidsrechter Sio floot even later voor het einde van deze heerlijke wedstrijd.