Verslag Zondag 1

23 februari 2022 17:30

20 februari 2022: Quick 1890 – FC Abcoude

Hoera, we mogen de wei weer in!

Na een pauze van liefst 11 weken werd de competitie hervat met de 10de speelronde tegen Quick 1890 uit Amersfoort. Een niet te onderschatten tegenstander die wij nog kennen uit de 2de klasse.

Door training en nuttige oefenwedstrijden staat er een fitte selectie op het veld. Spelers, begeleiding en supporters staan daarom klaar om er iets moois van te maken.

Gelijk vanaf het begin had Abcoude met fris en goed spel het initiatief.

Lang bleef de beloning dan ook niet uit. Het was Dave Brouwers die in de 12de minuut op een voorzet van Genaro Snijders koppend voor de 0-1 zorgde.

Even later was het weer raak. Mica Post was de aangever en Genaro was nu zelf de afmaker. 0-2.

Abcoude bleef voor meer gaan en Quick beperkte zich tot verdedigen.

Het liep al tegen de rust voordat keeper Mo voor het eerst handelend moest optreden.

Beide partijen gingen aldus nat en verkleumd rusten. Ruststand 0-2.

Quick kwam na de pauze beter in de wedstrijd en kwam vaker voor het doel van Abcoude. Echt grote kansen leverde het echter niet op.

Abcoude kon aan het goede spel van de 1ste helft geen vervolg geven. Regen en wind lieten waarschijnlijk hun sporen na.

Het was Mo die enkele reddingen moest verrichten om Quick niet dichterbij te laten komen.

Sporadisch kwam Abcoude nog voor het doel van Quick.

Tot de 60ste minuut toen Jendro Halman het welletjes vond en de 3-0 liet aantekenen.

Abcoude ging wisselen.

Dave, Genaro (blessures) en Nils verlieten het veld en werden vervangen door de “jonkies” David Goudkamp, Giandro Kapel en Olivier Boontje.

Gelukkig maakte de scheidsrechter na exact 90 minuten een einde aan de wedstrijd en konden spelers en supporters naar warme lokalen.

Een terechte overwinning voor Abcoude en nu de focus op Sporting ’70!

Zondag a.s. de topper tegen Sporting ’70.

Iedereen naar ons sportpark om de boys aan te moedigen.

Een felicitatie voor Abcoude O19 die zaterdag jl. kampioen werd en promoveerde naar de 4de divisie.